Головна Новини Світ НАТО У Кабміні відповіли, чи пропонували Україні членство в НАТО в обмін на території
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні відповіли, чи пропонували Україні членство в НАТО в обмін на території

Ольга Стефанішина стверджує, що Україна не пропонувала членство в НАТО в обмін на території

13 вересня 2023, 08:20 comments4055
Поділіться публікацією:

Ніхто офіційно не вів переговори з українською владою про те, щоб Київ розміняв членство в НАТО щодо прискореної процедури в обмін на відмову від окупованих Росією українських територій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю польському "Onet" зробила віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

У Кабміні відповіли, чи пропонували Україні членство в НАТО в обмін на території

Ольга Стефанішина. Фото: з відкритих джерел

Віце-прем'єр зазначила, що, на її думку, таку пропозицію ніхто не робив Україні, бо вона свідчила б про слабкість.

"Ми знаємо, що такі дискусії велися і точаться. Але це не є темою для обговорення з Україною", – прокоментувала Стефанішина.

Також чиновник оцінила перспективи того, що Україна приєднається до НАТО до перемоги у війні. Ольга Стефанішина визнала, що цей крок складно реалізувати, доки на території України тривають бойові дії. При тому, що Україна не готова відмовлятися від своїх законних територій заради припинення вогню. При цьому, зізналася віце-прем'єр, деякі американські колеги стверджували, що якщо буде політична воля, рішення про приєднання України до НАТО можна буде ухвалити за одну ніч, незалежно від багатьох обставин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — висловлена головою канцелярії генерального секретаря НАТО Стіаном Єнсеном ідея, щоб Україна відмовилася від частини територій, задля набуття членства в Альянсі викликала передбачуваний резонанс. Їй зацікавилися у Росії, а в Україні жорстко розкритикували. При цьому в самому НАТО запевняють, що всі країни-члени блоку єдині у своїй позиції щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Але, як відомо, диму без вогню немає. Чому з'явилася (і вже не вперше) подібна вбивча для України та демократичного світу пропозиція? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://wiadomosci.onet.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини