Головна Новини Світ НАТО У НАТО готові надати довгострокові гарантії для України, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО готові надати довгострокові гарантії для України, але є нюанс

У НАТО виступили за втілення довгострокових "гарантій" для України, але після війни

21 лютого 2023, 14:55 comments3557
Поділіться публікацією:

В НАТО мають реалізувати довгострокові гарантії безпеки для України. Але це питання можна буде реалізувати лише після закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга під час прес-конференції у Брюсселі.

У НАТО готові надати довгострокові гарантії для України, але є нюанс

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Ми бачили протягом багатьох років схему російської агресії: Грузія в 2008 році, Крим і Донбас — 2014 рік і повномасштабне вторгнення минулого року. Ми повинні чітко зрозуміти, що майбутнє України в євроатлантичній сім'ї. Після закінчення війни ми повинні реалізувати довгострокові заходи щодо безпеки України", — зазначив генсек НАТО.

Йєнс Столтенберг підкреслив, що необхідно зробити все можливе, щоб у Росії не залишилося важелів, як і далі продовжувати руйнувати європейську безпеку та "розірвати коло російської агресії". Саме тому країни Північноатлантичного Альянсу підтримуватимуть Україну, скільки це буде потрібно.

Столтенберг уточнив, що НАТО у цьому питанні тісно співпрацюватиме з Євросоюзом.

Нагадаємо, раніше прем'єр Британії Ріші Сунак виступив за те, щоб у НАТО до липня закінчили розробку проекту гарантій безпеки для України, щоби на саміті у Вільнюсі союзники могли обговорити їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи найближчим часом може наступити вирішальний період для України – кому адресовано посил президента Володимира Зеленського.                           

Також видання "Коментарі" повідомляло — Росія підвищує ставки: диктатор Володимир Путін у зверненні до Федеральних зборів зробив заяву щодо ядерної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини