Головна Новини Світ НАТО У НАТО назвали Китаю умову для добрих відносин із Заходом: як це стосується Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО назвали Китаю умову для добрих відносин із Заходом: як це стосується Путіна

Столтенберг закликав Китай перестати допомагати Росії у війні проти України

26 квітня 2024, 07:24
Поділіться публікацією:

Китай має припинити підтримку Росії у війні проти України, якщо хоче налагодити відносини з країнами Заходу. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у виступі генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на заході у Берліні.

У НАТО назвали Китаю умову для добрих відносин із Заходом: як це стосується Путіна

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

Генсек Альянсу наголосив, що допомога від Китаю "життєво важлива" для того, щоб Росія змогла продовжувати повномасштабну війну проти України. Минулого року росіяни імпортували близько 90% мікроелектроніки з Китаю, яка використовується у виробництві ракет, танків та літаків. Також КНР хоче надати РФ нові супутникові можливості.

"Китай заявляє, що хоче хороших відносин із Заходом. Водночас Пекін продовжує розпалювати найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни. Вони не можуть робити і те, й інше", — наголосив Йєнс Столтенберг.

При цьому генсек закликав союзників не залежати від Китаю так, як раніше було з російським газом та нафтою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за інформацією Bloomberg, Китай посилив тиск на Сполучені Штати Америки та регіон Азії через візит до Пекіна держсекретаря США Ентоні Блінкена. У свою чергу WP повідомляє, що Блінкен прибув до Китаю, щоб закликати той припинити надавати допомогу росіянам у війні проти України, якщо КНР хоче зберегти нормальні відносини із Заходом. Які очікування від цього візиту? Про що свідчать дії КНР? Чи вдасться переконати китайське керівництво перестати грати в псевдонейтралі та закликати до псевдоміру? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Китай більше не може претендувати на те, щоб вважатися нейтральною країною, про це, як пише Politico, таку заяву зробила посол США при НАТО Джуліанна Сміт. За її словами, можна говорити про те, що Пекін обрав бік у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини