Головна Новини Світ НАТО У НАТО не бачать підготовки РФ до війни з країнами Альянсу: генсек назвав причини
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО не бачать підготовки РФ до війни з країнами Альянсу: генсек назвав причини

Весь наступальний ресурс Росія витрачає в Україні.

10 липня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

 Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не володіє інформацією про підготовку Росією до ведення бойових дій проти членів Альянсу. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на слова Столтенберга на саміті НАТО у Вашингтоні.

У НАТО не бачать підготовки РФ до війни з країнами Альянсу: генсек назвав причини

Єнс Столтенберг (фото з відкритих джерел)

Столтенберг зазначив, що наразі у Росії немає можливостей для розгортання таких ресурсів, оскільки Кремль веде загарбницьку війну проти України.

"Ми не бачимо прямо зараз військової небезпеки для жодного з союзників, оскільки Росія зараз повністю зайнята війною проти України," — сказав генсек НАТО.

Він додав, що російська армія знизила свої можливості для нового нападу.

"Вони перемістили значну частину військ, які були розміщені уздовж фінського кордону, до України. Отже, ми не бачимо військової загрози, але ми бачимо гібридні, кібератаки, саботаж та інші дії проти союзників," — зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Столтенберг у Вашингтоні розповів, чи може Україна розраховувати на членство в НАТО. Україна стане членом Альянсу, але наразі не відомо, коли це відбудеться, про це на брифінгу у Вашингтоні під час саміту НАТО сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

При цьому він висловив очікування, що союзники погодять суттєвий пакет, який складатиметься з п'яти елементів. Одним з цих елементів, сказав генсек, є командна структура НАТО, що надаватиме безпекову допомогу та військову підготовку Україні. Також передбачається довгострокове зобов'язання щодо постійної підтримки України. Крім того, буде надано нові засоби протиповітряної оборони.

Ще одним елементом, за словами Столтенберга, є нові двосторонні безпекові угоди між Україною та окремими союзниками НАТО. Зусилля з приведення Збройних сил України до стандартів НАТО також посиляться, зокрема через створення нового центру Україна-НАТО з аналізу, підготовки та навчання у Польщі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини