Головна Новини Світ НАТО У НАТО не всі за скоординований підхід щодо підтримки України: хто проти
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО не всі за скоординований підхід щодо підтримки України: хто проти

Президент Латвії заявив, що Угорщина має свою думку щодо підтримки України

11 червня 2024, 15:47
Поділіться публікацією:

Лідери країн-членів НАТО матимуть скоординований підхід до підтримки України після того, як президент Угорщини відмовився від участі у засіданні у Ризі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Латвії Едгарс Рінкевичс, якого цитує Reuters.

У НАТО не всі за скоординований підхід щодо підтримки України: хто проти

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Лідер Латвії нагадав, що угорський лідер Тамаш Сулок відмовився від поїздки на саміт Бухарестської дев'ятки. До її складу входять: Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина.

У тому числі не брала участь Словаччина. Президент Зузана Капутова скасувала візит до Риги "в останню хвилину". Як зазначили у Міністерстві закордонних справ (МЗС), термін перебування Капутової на посаді лідера країни спливає цього тижня, а голова словацького уряду Роберт Фіцо відновлюється після замаху.

"Найголовніше, що ми маємо більш скоординований підхід до Вашингтонського саміту (саміту НАТО – ред.), коли йдеться про підтримку України, коли йдеться про посилення можливостей альянсу", – заявив Рінкевичс перед початком зустрічі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери альянсу мають узгодити умови надання допомоги Україні, зокрема взяти на себе фінансові зобов'язання щодо подальшої підтримки. За його словами, саме підтримка України є "нагальним завданням" для країн НАТО.

Під час прес-конференції в Латвії Єнс Столтенберг розповів, що на саміті у Вашингтоні країни НАТО мають ухвалити важливі рішення щодо розвитку альянсу.

"Ми повинні ухвалити важливі рішення щодо стримування та оборони, підтримки України, а також як зміцнити співпрацю з нашими індо-тихоокеанськими партнерами, щоб відповісти на виклики для нашої безпеки від Китаю", — сказав Столтенберг.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у РФ знову погрозили ударами по країнах НАТО: хто вже під прицілом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини