Головна Новини Світ НАТО У НАТО розглядають сценарій, коли союзники не зможуть допомогти Україні. Чим це загрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розглядають сценарій, коли союзники не зможуть допомогти Україні. Чим це загрожує

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про два сценарії, які можуть очікувати на Україну. Поганий полягає в тому, що союзники не зможуть надати Києву необхідну допомогу і тоді Росія захопить більше територій

4 квітня 2024, 20:04
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу у Брюсселі заявив, що ситуація на полі бою в Україні є складною. За його словами, країна-агресор здійснює тиск на Сили оборони по всій лінії фронту. Окрім того, додав генсек НАТО, Росія навіть заради незначних цілей готова жертвувати особовим складом та технікою.

У НАТО розглядають сценарій, коли союзники не зможуть допомогти Україні. Чим це загрожує

Єнс Столтенберг

Така ситуація, за словами Столтенберга, є серйозною, тому необхідно якомога швидше залучити всю необхідну допомогу Україні.

При цьому генсек НАТО розповів про те, що є два сценарії того, як в подальшому можуть розвиватися події на фронті. Перший сценарій полягає в тому, що союзники НАТО зможуть мобілізуватися і надати Україні всю необхідну їй підтримку. У цьому разі Сили оборони отримають можливість повернути більше своїх територій, які захопила країна-агресор.

Другий сценарій полягає в тому, що союзники не зможуть надати всю необхідну допомогу Україні. В цьому разі існує дуже серйозний ризик, що Російська Федерація захопить ще більше українських територій.

Саме тому, підкреслив Столтенберг, єдиним шляхом у досягненні справедливого, а також тривалого миру в Україні є сильні Збройні сили України. Адже тільки вони можуть переконати кремлівського диктатора Володимира Путіна в тому, що він не зможе виграти війну на полі бою.

"І це єдиний спосіб переконати його, що він повинен сісти за стіл переговорів і домовлятися стосовно певного роду прийнятного рішення, у відповідності з яким Україна візьме гору як суверенна і незалежна держава"
, — підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг виразив упевненість, що цього можна досягти, якщо союзники НАТО нададуть все те, що повинно бути доставлене в Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що союзники України знаходяться на два кроки позаду у питанні надання країні необхідної допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини