Головна Новини Світ НАТО У НАТО розповіли, чи є загроза нападу Росії на Молдову
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розповіли, чи є загроза нападу Росії на Молдову

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане вважає, що військова операція Кремля проти Молдови зараз неможлива

29 березня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Росія найближчим часом не зможе вчинити напад на Молдову. Для цього російській армії сьогодні бракує ресурсів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заступника генсека НАТО Мірчу Джоане в інтерв'ю TVR INFO.

У НАТО розповіли, чи є загроза нападу Росії на Молдову

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане. Фото: Фейсбук

"Я говорив і повторюю, що ми не бачимо ризику неминучого військового нападу на Республіку Молдова з боку Російської Федерації. З дуже простих причин: у них не вистачає ресурсів, щоб доїхати до Одеси, Придністров'я та замкнути петлю", — зазначив Мірчу Джоане.

У НАТО наголосили, що, незважаючи на те, що росіяни не мають можливості для силової операції проти Молдови, Росія продовжує застосовувати весь арсенал гібридної війни.

За словами заступника генсека, мітинги проти чинної влади Молдови – одна із спроб нашкодити демократичному режиму.

"Спроба повалити обраний демократичний режим є активною операцією, мобілізація політичних сил, комунікація, дезінформація, брехня використовуються у дуже великих масштабах у Молдові (Ред. – росіянами)", — заявив Джоане.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євген Пригожин спростував головну методику Кремля про війська НАТО в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США закликали Угорщину не зволікати з рішенням про ратифікацію вступу Фінляндії та Швеції до НАТО. Щодо Туреччини, то її лідер Реджеп Ердоган пообіцяв ратифікувати договір про вступ Фінляндії до НАТО у травні. А ось Швеції турки поставили "на паузу". Як ситуація може розвиватись далі? Чи є шанс, що Швеція та Фінляндія, як раніше планувалося, набудуть членства в НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини