Головна Новини Світ НАТО У НАТО розповіли, як недооцінили Росію у війні: що не врахували партнери України
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розповіли, як недооцінили Росію у війні: що не врахували партнери України

Генерал Мартін Герем пояснив, що Росія не наблизилась до межі зламу у війні в Україні, як це передбачали у НАТО.

25 січня 2024, 12:00 comments1543
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командувач Силами оборони Естонії Мартін Герем заявив, що прогнози НАТО щодо Росії не виправдались, адже росіяни й далі мають можливість виробляти мільйони артилерійських снарядів та мобілізувати сотні тисяч нових військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

У НАТО розповіли, як недооцінили Росію у війні: що не врахували партнери України

Генерал Мартін Герем. Фото з відкритих джерел

Мартін Герем відзначив, що нові дані розвідки змусили НАТО переглянути попередні оцінки партнерів щодо здатності Росії виробляти боєприпаси та поповнювати військо. Таким чином це вказує на необхідність підготовки до довготривалого конфлікту.

За попередніми оцінками Росія могла виробляти близько мільйона артилерійських снарядів на рік, однак тепер дані свідчать про більші показники, які перевищують загальноєвропейські.

"Багато хто думав, що вони не можуть вийти за рамки цього – сьогодні факти говорять нам про інше. Вони можуть виробляти ще більше – в рази більше – боєприпасів", – сказав Мартін Герем.

Естонська розвідка також передбачає, що Росія зможе через 3-5 років наростити свої військові потужності до таких обсягів, які зможуть становити загрозу для НАТО, зокрема через напад на Естонію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО занепокоїлись та вказали на обмежений час на підготовку до війни. Однак генсек Столтенберг заявив, що прямої загрози з боку Росії для альянсу немає.

Також "Коментарі" писали про українського дипломата Валерія Чалого, який розповів, з якої країни президент Росії Володимир Путін почне напад на НАТО та чому російський диктатор обрав саме цю країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

26 січня 2024, 09:34

"генсек Столтенберг заявив, що прямої загрози з боку Росії для альянсу немає." Ага. Точнісінько як і прямої загрози для України не було у 2022. Тильки війска у лагерях вздовж кордону. А так ні-ні, ніякої загрози.


Новини