Головна Новини Світ Росія Український дипломат розповів, з якої країни Путін почне напад на НАТО та чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Український дипломат розповів, з якої країни Путін почне напад на НАТО та чому

Дипломат Валерій Чалий прогнозує, що Росія почне напад на НАТО з Естонії.

11 січня 2024, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами колишнього посла України в США Валерія Чалого, існує велика ймовірність того, що Путін може направити свої війська на країни НАТО. Росія може атакувати Естонію, адже Кремль "засилав останні десятиліття" туди свою агентуру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Еспресо".

Український дипломат розповів, з якої країни Путін почне напад на НАТО та чому

Український дипломат Валерій Чалий. Фото з відкритих джерел

Чалий розповів, що з ним поділились розвідданими про плани Росії атакувати країни НАТО. За його словами Путін мав сценарій військового вторгнення в одну з країн.

"Тепер ситуація зміниться в плані намірів Росії атакувати НАТО, можливо, через конкретно ці країни. Путін дуже хоче це зробити для того, щоб показати НАТО неспроможність швидкого реагування", — говорить Валерій Чалий.

Український дипломат пояснює, що НАТО змінює свою стратегію стримування через війну в Україні і можливі плани Росії атакувати союзників по альянсу. Чалий зауважив, що у НАТО був підхід, за яким при вторгненні в одну з країн Балтії, ця країна веде самооборону, а війська НАТО приходять на допомогу через 48 годин. Однак балтійські країни критикують такий підхід.

"Тепер Литва, Латвія, Естонія поставили питання руба: подивіться, що було в Україні, коли з Білорусі, Росії пішли на Київ, Бучу, Гостомель, Ірпінь…; ми країни, які хочуть, щоб контингенти ваші вже були розташовані", — пояснив Чалий.

Як приклад він навів Литву, яка домовилась з Німеччиною про розташування на своїй території німецької бригади, однак це буде реалізовано лише у 2027 році. Але Чалий пояснює, що Росія може атакувати одну з країн НАТО раніше.

"Я тільки думаю, що скоріше всього можуть атакувати Естонію. Там є Нарва, російські оці всі настрої та дуже серйозна агентура заслана туди навіть не з часів СРСР, а заслана останні десятиліття", — прогнозує можливий напад Росії на Естонію Валерій Чалий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський пояснив, чому Україна не йде на мирні переговори з Путіним, який хоче поширити війну на інші країни.

Також "Коментарі" писали про Трампа, який похвалив Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини