Головна Новини Світ НАТО У НАТО відреагували на наміри Трампа вивести США з Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відреагували на наміри Трампа вивести США з Альянсу

Заступник генсека НАТО скептично оцінює наміри Дональда Трампа вивести США з Альянсу

13 січня 2024, 12:22
Поділіться публікацією:

Америка зараз як ніколи потребує союзників. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю румунському телеканалу Digi24 зробив заступник генсека Північноатлантичного Альянсу Мірча Джоане, відповідаючи на запитання, чи небезпечний для НАТО екс-президент США Дональд Трамп.

У НАТО відреагували на наміри Трампа вивести США з Альянсу

Мірча Джоане. Фото: з відкритих джерел

Джоане зазначив, у кожній країні є "своя демократична гра", тому потрібно "набратися поваги та терпіння, щоб побачити, що вирішить американський народ".

"Ми вже працювали з Трампом і тому повністю впевнені, що для Америки НАТО є місцем, де вони мають найбільше союзників в одній організації", — зазначив він.

Заступник генсека НАТО підкреслив, що в цьому складному світі, де зростає роль Китаю, де Китай, Росія, Північна Корея та Іран створюють дуже складні альянси, США вкотре за останні 75 років усвідомлюють, наскільки цінними є глобальні альянси НАТО та Америки.

Мірча Джоане також висловив упевненість, що після передвиборчого періоду ситуація "розвиватиметься в порядку конструктивної логіки", натякаючи, що у разі перемоги Трампа на виборах у США його дії не відповідатимуть попередній риториці.

Зазначимо, раніше єврокомісар із внутрішнього ринку Тьєррі Бретон розповів, як Дональд Трамп на посаді президента США заявив єврочиновникам, що Штати вийдуть із НАТО і що Європа не повинна розраховувати на допомогу у разі війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді світ уже у Третьій світовій війні: чому 2024-й стане роком великих загроз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – слід готуватися до того, що війна Росії проти України триватиме ще довго і, можливо, не закінчиться навіть 2025 року. Про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини