Головна Новини Світ НАТО У НАТО відреагували на погрози Трампа країнам альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відреагували на погрози Трампа країнам альянсу

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року

11 лютого 2024, 18:50
Поділіться публікацією:

Колишній американський президент Дональд Трамп розповів, як погрожував країнам НАТО, що буде підбурювати РФ до нападу на них, якщо вони не будуть підтримувати Альянс фінансового.  Але це зізнання політика викликало обурення у Білого дому та генсека НАТО Єнса Столтенберга. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Reuters та Yle.

У НАТО відреагували на погрози Трампа країнам альянсу

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

У своєму коментарі представник Білого дому Ендрю Бейтс, коментуючи слова Трампа, назвав їх "жахливими" і такими, що ставлять під загрозу нацбезпеку США.

"Заохочувати вторгнення вбивчих режимів до наших найближчих союзників є жахливим і безпідставним. Це ставить під загрозу національну безпеку США, глобальну стабільність і нашу економіку", — заявив Бейтс.

Також на заяву Трампа відреагував генеральний секретар НАТО. За словами Столтенберга, розмови про те, що члени оборонного альянсу не захищають один одного, підривають спільну безпеку. Також такі заяви ставлять під загрозу життя американських та європейських солдатів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп заявив, що заохочує вторгнення Росії до деяких країн НАТО. 

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що заохотив би Росію напасти на країни НАТО, які не виконують зобов’язання перед альянсом та не виплачують 2%  на оборонні потреби
 
10 лютого Дональд Трамп виступив у Південній Кароліні перед своїми прихильниками та розповів про діалог з одним з лідерів країн НАТО. За словами Трампа він у випадку перемоги на виборах США та у разі нападу Росії, не буде захищати деяких з членів НАТО.

Відомо, що після нападу Росії на Україну у 2014 році, країни НАТО домовились за 10 років збільшити видатки на оборону до 2% від ВВП країни. У 2014 році 2% виплачували 3 країни, а у 2022 ця кількість зросла до 7.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 лютого 2024, 19:18

Коли корумпований юдеєць шантажував: не дасте мені грошей - Путін на НАТО нападе! Коли Путін підігравав: так, звісно нападемо! То ваші промиті нацистською пропагандою мізки сприймали це як норму. Коли Трамп вирішив використати божевільні обрізані прийоми як противагу, ви вереск підняли. Нарешті вашому, сформованому талановитим шахраєм, терористичному однодумству йде кінець. Починайте потроху застосовувати критичне мислення. Бо досі ні в кого не виникло сумніву: чому ні до ні після, а в центрі Бучі палали ворожа техніка поруч з цивільними будинками. Те ж у Маріуполі Авдіївці. Коли на це звернула увагу Емнесті, нацисти підняли вереск. Чому жодного юдейця з мільйона немає на передовій, навіть лікарів? Звикайте, що цього разу фашизм теж програє.


Новини