Головна Новини Світ США Трамп заявив, що заохочує вторгнення Росії до деяких країн НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп заявив, що заохочує вторгнення Росії до деяких країн НАТО

Дональд Трамп сказав, що не буде захищати деякі країни НАТО у випадку атаки Росії та дозволить Путіну робити все, що йому захочеться.

11 лютого 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що заохотив би Росію напасти на країни НАТО, які не виконують зобов’язання перед альянсом та не виплачують 2%  на оборонні потреби. У Білому домі різко розкритикували слова Трампа, який дозволив би робити Росії усе, що їй заманеться.

Трамп заявив, що заохочує вторгнення Росії до деяких країн НАТО

Дональд Трамп підтримує атаку Росії на деякі країни НАТО. Фото з відкритих джерел

10 лютого Дональд Трамп виступив у Південній Кароліні перед своїми прихильниками та розповів про діалог з одним з лідерів країн НАТО. За словами Трампа він у випадку перемоги на виборах США та у разі нападу Росії, не буде захищати деяких з членів НАТО.

"Один із президентів великої країни підвівся і сказав: "Сер, якщо ми не заплатимо, і нас атакує Росія, ви захистите нас?". Я сказав: "Ти не заплатив, ти прострочив? Ні, я б не захищав вас. Насправді я б заохотив її робити все, що їй заманеться. Ви повинні платити", — відповів Трамп.

На заяви Дональда Трампа відреагував речник білого дому Ендрю Бейтс, який розкритикував слова колишнього президента США.

"Заохочення вторгнення до наших найближчих союзників з боку вбивчих режимів є жахливим і безпідставним — і це ставить під загрозу національну безпеку США, глобальну стабільність і нашу економіку вдома", — сказав Бейтс.

Нагадаємо, що після нападу Росії на Україну у 2014 році, країни НАТО домовились за 10 років збільшити видатки на оборону до 2% від ВВП країни. У 2014 році 2% виплачували 3 країни, а у 2022 ця кількість зросла до 7. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну деякі країни також почали збільшувати витрати на оборону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суд США прийняв рішення не на користь Трампа.

Також "Коментарі" писали, що Трамп заявив про наближення Третьої світової та вказав, що до критичного моменту залишилось 60 днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини