Головна Новини Світ НАТО У НАТО відреагували на відмову РФ від "зернової угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відреагували на відмову РФ від "зернової угоди"

Генсек НАТО Столтенберг засудив відмову РФ від "зернової угоди"

18 липня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг засудив рішення Росії припинити участь у Чорноморській зерновій ініціативі. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Столтенберг опублікував у Twitter.

У НАТО відреагували на відмову РФ від "зернової угоди"

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Засуджую одностороннє рішення Росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи, незважаючи на зусилля нашого союзника Туреччини та ООН. Протиправна війна Росії проти України продовжує шкодити мільйонам уразливих людей у всьому світі", — написав Єнс Столтенберг.

Зазначимо, Росія заявила, що домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено. Вона перестане функціонувати з 18 липня, майже через рік роботи. Президент Туреччини Реджеп Ердоган, який раніше досить жорстко відбивав подібні російські удари за угодою, цього разу сказав лише, що має намір обговорити зернову угоду під час візиту Путіна до Туреччини, а також по телефону. І не виключив, що відновлення роботи зернового коридору можливе ще до початку серпня. Про що говорить те, що відбувається? Чи важелі впливу на РФ – чи світ піде на її черговий шантаж? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сьогодні Вашингтон не розглядає можливість організувати військову блокаду в Чорному морі на тлі рішення керівництва РФ про відмову пролонгації "зернової угоди". Таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — США озвучили ультиматум Росії, якщо Кремль відмовиться продовжити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини