Головна Новини Світ НАТО У НАТО заявили про дуже складну ситуацію на фронті в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО заявили про дуже складну ситуацію на фронті в Україні

Ситуація зараз складна по усій лінії фронту, але найважча – на сході, заявив Єнс Столтенберг

27 листопада 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

Зараз на фронті в Україні ситуація дуже складна. Лінія фронту не дуже змінилася від початку контрнаступу українських військових. Таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції 27 листопада, що відбулася перед зустріччю Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ.

У НАТО заявили про дуже складну ситуацію на фронті в Україні

Єнс Столтенберг (фото з відкритих джерел)

За його словами, по усій лінії зіткнення ситуація складна, але найважчою вона залишається на сході країни.

"Ми бачимо велику кількість втрат. І найінтенсивніші періоди бойових дій, які від початку війни відбувалися минулими місяцями та тижнями. І водночас лінія фронту суттєво не змінилася", – сказав Столтенберг.

Також він зазначив, що російські окупанти зазнають величезних втрат в особовому складі та техніці. На його думку, це є суттєвим успіхом ЗСУ.

"Звичайно, військові досягнення ЗСУ можна оцінювати метрами просування, але також втратами, які зазнає російська армія. Лінія фронту не дуже сильно змінилася. Але також, якщо російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у спроможностях, то це є суттєвим досягненням", – зазначив він.

Окрім цього, Столтенберг відзначив, що ще одним важливим успіхом ЗСУ є те, що вони змогли відштовхнути Чорноморський флот Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Столтенберг пояснив, чому наразі вступ України до НАТО неможливий. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна стане повноцінним членом НАТО, коли виконає всі реформи від альянсу. Однак повне входження України до НАТО можливе лише після завершення війни проти Росії.

 Попри це генсек НАТО вказав, що реальний вступ України не може відбутись під час активної війни проти Росії, навіть, якщо Київ буде усе більше зближуватись з НАТО у стандартах. За словами Столтенберга з такою позицією погоджуються усі союзники в альянсі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини