Головна Новини Світ НАТО У НАТО заявили, що посилають чіткий сигнал Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО заявили, що посилають чіткий сигнал Росії

НАТО відправило 3 тис. військових, 30 кораблів та 15 літаків в Балтійське море.

10 вересня 2023, 08:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Балтійському морі почались масштабні військові навчання у яких бере участь 14 країн НАТО. Головною метою заходу є відпрацювання маневрів у разі нападу Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання ERR.

У НАТО заявили, що посилають чіткий сигнал Росії

Німецький віцеадмірал Ян Крістіан Каак. Фото з відкритих джерел

9 вересня у Балтійському морі почались військові навчання "Північний берег", які є своєрідною демонстрацією сили альянсу для Росії. Масштабні навчання були сплановані Німеччиною, і у них беруть участь 14 країн, включно з США. Загалом у військовому заході буде залучено 15 літаків, 30 кораблів та понад 3 тис. солдатів.

Основні відпрацювання будуть зосередженні щодо можливого початку війни в регіоні з висадкою десанту союзних військ та введення армії НАТО в Балтійське море. Загалом навчання охоплюють прибережні регіони Латвії та Естонії.

Командувач ВМС Естонії Отто Лаанемец пояснює, що навчання полягатимуть у прориві в Балтійське море з повітряними та надводними боями, які потім перейдуть у вихід військ на сушу.

"Ми посилаємо Росії чіткий сигнал про пильність", — говорить німецький віцеадмірал Ян Крістіан Каак, а Отто Лаанемец додає, що НАТО не дозволить Росії домінувати у Балтійському морі, як вона це робить зараз у Чорному.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єнс Столтенберг відреагував на атаку російських дронів по території НАТО.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО, який висловився щодо українського контрнаступу. За словами Столтенберга українські військові поступово завойовують позиції у контрнаступі. Очільник альянсу вказує, що бійці прориваються попри значний супротив російських військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини