Головна Новини Світ НАТО У НАТО зробили прогноз щодо тривалості війни в Україні: що сказали
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО зробили прогноз щодо тривалості війни в Україні: що сказали

У НАТО переконані, що війна РФ проти України буде тривалою

13 січня 2024, 18:19
Поділіться публікацією:

Російсько-українська війна буде затяжною і не закінчиться у 2024 році, оскільки жодна зі сторін не демонструє спроможність здобути вирішальну перемогу в той чи інший спосіб. Про це в ефірі Digi24 заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передає портал "Коментарі".

У НАТО зробили прогноз щодо тривалості війни в Україні: що сказали

НАТО залишається важливим союзником України. Фото з відкритих джерел

"Кінця війні не буде у 2024 році. І, можливо, навіть у 2025-му. Ми очікуємо, що війна буде затяжною з невеликими наступами, контрнаступами, із завоюваннями і втратами територій", — сказав Мірча Джоане.

При цьому заступник генерального секретаря НАТО закликав не впадати в песимізм, позаяк в України достатньо ресурсів, щоб витримати війну з РФ та досягнути успіху.

"Немає абсолютно ніякого ризику поразки України. Росія втрачає 300 солдатів щодня, тисячі одиниць бронетехніки, сотні літаків. Росія перебуває не в найкращій ситуації", — наголосив Мірча Джоане.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байдена підтримала законодавство, яке дозволить конфіскувати близько 300 мільярдів доларів заморожених російських активів на користь України. Такий крок викликає занепокоєння серед американських політиків. Адже конфіскація заморожених активів може "заплямувати репутацію фінансової системи США". Щоб цього не сталося, Білий дім хоче узгодити питання із союзниками з "Великої сімки" у Європі. Адже там зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених російських активів. Гроші із заморожених російських активів можуть піти на оплату реконструкції України. Високопоставлений представник Білого дому повідомив, що подібний закон – це один із можливих інструментів для того, щоб стягнути з Росії гроші за завдану шкоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

13 січня 2024, 19:58

Партия 5.10, пока это латентное сша, нато, оон не получит второй перл харбор они не проснуться так и будут поможем не поможем, но если поможем то сильно не стреляйте что бы в рашку не прилитело, а то ничего не дадим... реально конченные! Это реальный геноцид Украинцев со стороны рашки со стороны этих слународа, порошенков, яцынюков и турчиновых и всей остальнйо шайки. С года можно было уже наладить своё производство патронов, мин, снарядов и ракет дальнего радиуса действия это если бы было государство, а не частная фирма Украина - а они все земли, недвижку продают и зверскими и абсурдными налогами, коммуналкой людей обкладывают. Если меня заставят оружие взять, то Я его применю против них!!! Вообще без понятия как победить внешнего врага когда внутренний враг этому постоянно мешает...

Партия 5.10

13 січня 2024, 19:39

Вот и хорошо, сгорела хата, хай и сарай сгорит !

Правдоруб

13 січня 2024, 18:32

Да пошли вы все к черту со своей войной, конченные как и кацапы!!! оружия для победы так истребляют Украинцев!!! плевать на вашу войну и мобилизацию!!!


Новини