Головна Новини Світ НАТО У Росії відреагували на признчення нового генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на признчення нового генсека НАТО

Росія спробувала применшити призначення нового генерального секретаря НАТО, яким став Марк Рютте.

26 червня 2024, 12:00 comments1988
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте обрали новим генеральним секретарем НАТО. Речниця МЗС РФ Марія Захарова прокоментувала рішення Альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії відреагували на признчення нового генсека НАТО

Новий генсек НАТО Марк Рютте. Фото з відкритих джерел

26 червня постійні представники усіх 32 країн-членів Альянсу схвалили кандидатуру премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді генсека НАТО. У жовтні, коли закінчаться повноваження чинного генсека, він замінить Єнса Столтенберга. Марія Захарова прокоментувала призначення Рютте генсеком НАТО.

"У цій структурі навіть країни-учасниці нічого не вирішують, тим паче генсек. Усім заправляють американці", — невдоволено сказала Захарова.

Нагадаємо, що повноваження Єнса Столтенберга як генсека НАТО мали завершитись 30 вересня 2022 року. Проте, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, його повноваження продовжили ще на рік. 

У 2023 році, через тривалі дискусії щодо нового кандидата на посаду генсека НАТО, повноваження Столтенберга ще раз подовжили на рік. У серпні того ж року Столтенберг вказав, що остаточно піде з посади після завершення тривалості свого мандата. Після обговорень між учасниками альянсу новим очільником НАТО було обрано Марка Рютте. Його головними конкурентами були президент Румунії Клаус Йоганніс, прем’єрка Естонії Кая Каллас, прем’єрка Данії Метте Фредеріксен та колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Марк Рютте прокоментував заяви російського диктатора Володимира Путіна про нібито його готовність до мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, як зміняться підходи НАТО під керівництвом Марка Рютте.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини