Головна Новини Світ НАТО У США відповіли, що запропонують Україні замість запрошення на членство в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, що запропонують Україні замість запрошення на членство в НАТО

У Держдепі США повідомили, що НАТО запропонує Україні "конкретні шляхи" до членства в Альянсі

4 липня 2024, 08:10 comments4145
Поділіться публікацією:

Рік тому на саміті НАТО у Вільнюсі Україна не отримала запрошення до членства в Альянсі. Тоді було багато розмов про те, що через рік на ювілейному саміті у Вашингтоні Київ точно отримає таке запрошення, але сьогодні стає зрозумілим, що про таке запрошення вже не йдеться. Єдине, на що можемо розраховувати, так це на те, що на саміті НАТО у Вашингтоні наступного тижня Україні запропонують "конкретні шляхи" для прискорення членства в Альянсі. Як передає портал "Коментарі", про це заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс, повідомляє "Голос Америки".

У США відповіли, що запропонують Україні замість запрошення на членство в НАТО

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що у підсумковій декларації країни-члени НАТО підтвердять, що Україна стане членом Альянсу. Втім, конкретне формулювання ще узгоджується.

Також Північноатлантичний альянс обговорить, як допомогти Україні захиститися від російської агресії зараз, як стримати Росію у майбутньому та як підготуватися до членства в НАТО.

На саміт у Вашингтоні запросять міністрів закордонних справ 35 країн-партнерів, які не входять до НАТО. За словами Джонса, розвиток стійкості цих союзників до протистояння загрозам та викликам з боку Китаю є одним із ключових пунктів порядку денного.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни-члени НАТО домовилися про фінансування військової допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів євро. Київ отримає ці кошти наступного року.

Зазначається, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попросив країни Альянсу зберегти військову допомогу Україні на тому ж рівні, що й у роки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що становитиме близько 40 мільярдів євро на рік.

Лідери країн НАТО підпишуть цю угоду наступного тижня у Вашингтоні, офіційно підтвердивши свої наміри.

Також видання "Коментарі" повідомляло – дві третини українців (64%) вважають вступ до Європейського Союзу та НАТО однаково важливим для країни. Про це свідчать дані опитування Європейської ради з міжнародних відносин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини