Головна Новини Світ НАТО Угорщина блокує Швецію: просять вжити заходів для підвищення довіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина блокує Швецію: просять вжити заходів для підвищення довіри

Швеція не може вступити до НАТО через Угорщину та Туреччину.

6 квітня 2023, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Офісу президента Угорщини Ґерґелі Гуляш закликає Швецію вжити необхідних заходів для зміцнення довіри між країнами, адже відносини між ними перебувають на низькому рівні. Таким чином Угорщина блокує вступ Швеції до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Угорщина блокує Швецію: просять вжити заходів для підвищення довіри

Керівник Офісу президента Угорщини Ґерґелі Гуляш. Фото з відкритих джерел

4 квітня Фінляндія стала членом НАТО. Цю подію використали лідери країн, які закликали швидше прийняти Швецію до військового альянсу, адже країни разом подавали свої заявки після вторгнення Росії в Україну. Угорщина та Туреччина єдині країни, які блокують вступ скандинавської країни до НАТО.

Керівник Офісу президента Угорщини Ґерґелі Гуляш під час брифінгу заявив, що він стурбований постійною критикою Швеції у бік Будапешта. За його словами, ці занепокоєння посилилися тим, що Швеція та Фінляндія нещодавно приєдналися до позову проти Угорщини Європейською комісією.

"Поточні шведсько-угорські відносини... знаходяться на низькому рівні, і необхідно вжити заходів для підвищення їх довіри", — сказав Ґерґелі Гуляш та додав, що у такі ситуації єдність НАТО має першочергове значення і тому не буде корисно йти на співпрацю зі Швецією.

Процес вступу Швеції до НАТО заблокований Будапештом ще від липня. А інші угорські політики звинувачують Швецію у поширені "відвертої брехні" щодо стану демократії в Угорщині. Окрім того, Туреччина також блокує вступ скандинавської країни через підпал Корану перед посольством країни у Стокгольмі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО.

Також "Коментарі" писали про прокурора Швеції, який окреслив підозрюваних у диверсії на Nord Stream.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини