Головна Новини Світ НАТО Угорщина у нестямі від рішення Столтенберга: що стало причиною і до чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина у нестямі від рішення Столтенберга: що стало причиною і до чого тут Україна

Угорський міністр Петер Сійярто сказав, що зустрівся зі Столтенбергом, який і повідомив йому про засідання комісії, незважаючи на позицію Будапешта.

21 березня 2023, 16:17 comments15249
Поділіться публікацією:

НАТО скликає зустріч комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, проведення яких Угорщина успішно блокує останні шість років. Про це заявив у Брюсселі глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, пише угорське видання "Infostart".

Угорщина у нестямі від рішення Столтенберга: що стало причиною і до чого тут Україна

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Петер Сійярто заявив, що фактично Угорщину поставили перед фактом, відмовившись зважати на позицію повноправного члена НАТО. Угорський міністр сказав, що Столтенберг повідомив про засідання комісії в рамках зустрічі глав МЗС країн НАТО 4-5 квітня.

На думку угорського міністра, це порушує єдність НАТО та процедуру одностайності. Він визнав, що Угорщина нічого не може зробити проти цього, тому ухвалить рішення Столтенберга.

Сійярто також повідомив, що Столтенберг обговорив із ним питання щодо захисту угорської меншини в Україні. Саме через це Будапешт кілька років блокує засідання комісії на рівні міністрів. На цьому фоні Сійярто заявив, що його країна не підтримає жодного інтеграційного кроку України до НАТО чи Євросоюзу, "поки не будуть відновлені права угорської нацменшини, які були станом на 2015 рік і раніше".

Влада Угорщини заблокувала ці засідання у 2017 році. Причиною такого рішення Будапешт назвав ухвалений в Україні закон про освіту, який передбачає, що обов'язковою мовою навчального процесу є державна. Угорщина вважає, що це нібито обмежує права закарпатських угорців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Abrams будуть в Україні швидше, ніж планувалося: у Білому домі зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сі Цзіньпін розкрив карти: чому Китай вирішив підіграти Росію – чим це загрожує Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://infostart.hu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини