Головна Новини Світ НАТО Україна має отримати запрошення до НАТО на ювілейному саміті: ЗМІ озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має отримати запрошення до НАТО на ювілейному саміті: ЗМІ озвучили прогноз

Вся увага на саміті буде прикута до того, що Альянс робить чи не робить щодо України

18 червня 2024, 11:55 comments5329
Поділіться публікацією:

У липні лідери країн-членів НАТО зберуться у Вашингтоні на саміт, присвячений 75-річчю альянсу. Він стане можливістю відзначити досягнення НАТО з 1949 року, і за нормальних обставин такий підхід міг би бути доречним. Але зараз не звичайні часи, і вся увага буде прикута до того, що Альянс робить чи не робить щодо України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Україна має отримати запрошення до НАТО на ювілейному саміті: ЗМІ озвучили прогноз

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Замість того, щоб святкувати свою історію, НАТО має увійти в історію на саміті, направивши Україні запрошення вступити до альянсу. Запрошення не означає негайного членства, але воно демонструє відданість", — йдеться у статті.

Деякі члени НАТО не хочуть, щоб Україна вступала до альянсу, доки вона перебуває у стані війни з Росією, оскільки є побоювання, що членство України в альянсі призведе до спрацювання статті 5 НАТО про взаємну оборону.

"Але війна не означає, що НАТО може сидіти склавши руки і нічого не робити для просування України до членства на саміті. Існує величезний політичний простір між повторенням застарілих формулювань із попередніх комюніке саміту про прагнення України до НАТО та негайне прийняття Києва до Альянсу. Існує золота середина, якої слід дотримуватись", – пише The Hill.

При цьому автори матеріалу зазначають, що паралельно із запрошенням члени НАТО мають подвоїти свої зусилля, щоб озброїти Україну для перемоги над Росією, а не просто для виживання у війні.

Також видання зазначає, що є вагомі підстави для того, щоб направити Україні запрошення вступити до НАТО.

Насамперед запрошення України до НАТО є логічним завершенням того, що Альянс вже обіцяв у кожному комюніке саміту, починаючи з 2008 року, це просто наступний крок у процесі, зазначає The Hill.

Перспективи України в ЄС також є прикладом того, як країна, яка перебуває у стані війни, може розпочати формальний процес вступу до організації, яка має угоду про взаємну безпеку. Стаття 5 НАТО також не повинна завадити запрошенню України вступити до альянсу на саміті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг розповів, від чого залежить тривалість війни РФ проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини