Головна Новини Світ НАТО Україна в НАТО: у Кабміні натякнули, чи варто сподіватися на позитивне рішення саміту у Вашингтоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в НАТО: у Кабміні натякнули, чи варто сподіватися на позитивне рішення саміту у Вашингтоні

Ольга Стефанішина заявила, що запрошення України до НАТО не може бути прив'язане до саміту у Вашингтоні

6 квітня 2024, 07:07 comments5473
Поділіться публікацією:

Запрошення України до НАТО не може бути прив'язане до саміту, який відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня 2024 року. Тому не варто вже зараз будувати завищені очікування щодо майбутнього заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, пише "РБК-Україна".

Україна в НАТО: у Кабміні натякнули, чи варто сподіватися на позитивне рішення саміту у Вашингтоні

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Ольга Стефанішина дала зрозуміти, що на саміті у Вашингтоні не обов'язково має бути ухвалено якесь важливе рішення для України, адже НАТО не має звички прив'язувати важливі рішення до проведення самітів. Тому запрошення України до Альянсу не обумовлено чіткими термінами.

"Це може бути в рамках Вашингтонського саміту, може бути з новим генсеком НАТО. Це може бути будь-якої миті", — вважає чиновниця.

Зазначимо, саміт НАТО у Вашингтоні – саміт НАТО, який відбудеться з 9 по 11 липня 2024 року у столиці США, Вашингтоні та буде присвячений 75-річчю Альянсу. Саміт був офіційно запропонований у 2023 році під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у четвер, 4 квітня, НАТО виповнилося 75 років. З цього приводу була зустріч міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі. Цього ж дня відбулося засідання Ради НАТО-Україна. Було багато слів про важливість допомагати нашій країні вистояти у війні з Росією. Але, на жаль, мало конкретики. Не дивно, що деякі представники ЗСУ вважають, що Захід відірваний від реальності та надто пасивний. У своєму вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський також розкритикував деяких партнерів за те, що ті, дивлячись на ракетний терор нашої країни з боку РФ, що триває, ніяк не наважуються прийняти політичні рішення – і виділити нам необхідні системи ППО. Як оцінюєте позицію НАТО та заяви української сторони? Яким чином ситуація може розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини