Головна Новини Світ НАТО Важливе рішення Ердогана: стосується НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливе рішення Ердогана: стосується НАТО

Турецький лідер Реджеп Ердоган погодив усі нюанси з Фінляндією та дав дозвіл на вступ скандинавської країни до НАТО.

17 березня 2023, 19:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Реджеп Ердоган оголосив, що Туреччина готова почати процес ратифікації вступу Фінляндії до НАТО. Раніше турецький лідер поставив на паузу можливе входження Фінляндії до військового альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNBC.

Важливе рішення Ердогана: стосується НАТО

Фінський та турецький лідери. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення в Україну, Швеція та Фінляндія оголосили, що мають намір доєднатись до НАТО. За рік, майже всі члени військового альянсу погодили та ратифікували вступ скандинавських країн, окрім Угорщини та Туреччини.

Туреччина тиснула на Фінляндію та Швецію через те, що скандинавські країни переховують на своїй території нібито курдських терористів. Проте "Фінляндія зробила конкретні кроки" у цих питаннях, заявив Ердоган та повідомив, що Туреччина почне роботу над вступом Фінляндії до військового альянсу.

"Ми вирішили розпочати процес ратифікації вступу Фінляндії до НАТО в турецькому парламенті", — сказав Ердоган на зустрічі в Анкарі з президентом Фінляндії Саулі Нііністо.

На слова турецького лідера відреагував президент Фінляндії, заявив, що це важливе рішення для його країни.

"Це, безумовно, дуже важливе повідомлення для всієї Фінляндії", — сказав Саулі Нііністо, проте додав, що "членство Фінляндії в НАТО не буде повним без Швеції".

Ердоган очікує, що парламент країни проголосує за вступ Фінляндії у військовий альянс до президентських виборів у Туреччині, які відбудуться до 14 травня. Щодо Швеції питання не вирішене, адже Туреччина розкритикувала дії шведських активістів, які спалили Коран перед турецьким посольством у Стокгольмі.

Важливе рішення Ердогана: стосується НАТО - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина шкодить не тільки Україні: Будапешт дав сигнал про затримку для Фінляндії та Швеції.

Також "Коментарі" писали, що названа альтернатива членству України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини