Головна Новини Світ НАТО Велика дипломатична поразка Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика дипломатична поразка Путіна

Фінляндія стане 31 членом НАТО. Таким чином військовий альянс буде мати 1300 км спільного кордону з Росією. Саме НАТО позиціонується як найбільший ворог Росії.

3 квітня 2023, 16:30 comments4714
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Путін запевняє, що вступ Фінляндії не хвилює Російську Федерацію, проте на думку аналітик з безпеки та оборони Майкла Кларка це зовсім не так. НАТО матиме 1300 км спільного кордону з Росією, а у вступі скандинавської країни до НАТО винен сам Путін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Велика дипломатична поразка Путіна

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що 4 квітня Фінляндія офіційно стане 31 країною військового альянсу. Скандинавська країна, яка має спільний кордон з Росією подала заявку на вступ до НАТО у травні 2022, після російського вторгнення в Україну.

На думку військового аналітика Майкла Кларка Путін особливо переймається через цю ситуацію, адже Росія матиме 1300 км спільного кордону з НАТО.

"Це дає йому про що перейматись… але він удає, що це насправді не має значення. Вони вживатимуть будь-яких заходів, щоб протистояти цьому. Але насправді росіяни нічого не можуть зробити, і вони не мають достатньо військ, щоб справді забезпечити цей кордон, тому що вони надсилають усі свої війська в Україну", — говорить Кларк.

Аналітик з безпеки та оборони вважає, що Путін сам винен у розширенні НАТО, яке тепер матиме спільний кордон з РФ.

"Річ у тім, що це велика дипломатична поразка для нього, яка породила саме те, що, за його словами, ця війна повинна була запобігти, а саме розширення НАТО", — говорить Майкл Кларк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 4 квітня НАТО оголосить про приєднання до військового альянсу нової країни.

Також "Коментарі" писали про Єнса Столтенберга, який прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини