Головна Новини Світ НАТО Від НАТО вимагають перестати водити Україну за ніс і чітко оголосити критерії членства
commentss НОВИНИ Всі новини

Від НАТО вимагають перестати водити Україну за ніс і чітко оголосити критерії членства

НАТО має чітко сказати, чи воно має намір прийняти Україну у свій склад, сказав в ефірі Freedom політолог Олег Лісний

3 липня 2024, 15:24
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки відмовилися запросити Україну до НАТО через побоювання, що це може призвести до втягування членів Альянсу у війну, заявив політолог Олег Лісний. Він зазначив, що позиція США не відповідає політиці світових лідерів, на що раніше вказував президент України Володимир Зеленський.

Від НАТО вимагають перестати водити Україну за ніс і чітко оголосити критерії членства

Україна НАТО

Очевидно, каже політолог, що американці самі собі визначили "червону лінію" і не бажають її переступати. За його словами, у США вважають, що вступ України до НАТО може призвести до втягування членів блоку, зокрема і самих Штатів, у війну.

При цьому політолог додав, що українці вже неодноразово демонстрували, що ці "червоні лінії" можна перетинати без негативних наслідків.

Лісний підкреслив, що Україна готова почекати, але потрібен чіткий сигнал від Заходу.

“За великим рахунком, не стільки нам потрібен сигнал, скільки Росії, щоб вона розуміла чітко, що вже почалися незворотні процеси. Зараз РФ поки що не чує цього. І що відбувається? Давайте подивимося на логіку Путіна: поки я воюю, Україна не в НАТО. І це підштовхує Росію продовжувати атаки, лякати Захід. І дивно, що Захід сам собі це намалював і цього боїться", — говорить Лісний.

При цьому він нагадав, що у так званому мирному плані диктатора Путіна вказується, що Україна повинна відмовитися від членства в НАТО.

"Їх дуже лякає НАТО. І якби на Заході подумали, просто б сіли і без додаткових емоцій проаналізували, то зрозуміли б, що Путін цього боїться. А отже — це треба зробити. Однак логіка, на жаль, у великих кабінетах того ж Вашингтона інша. Мені здається, дуже помилкова в цьому історичному моменті”, — підкреслив політолог.

На його думку, Заходу варто надати Україні більш чіткі формулювання щодо членства в Альянсі.

"Якщо ви хочете, щоб ми перемогли у війні, дайте нам перемогти. Якщо не готові нас прийняти в НАТО, то поясніть причини і намалюйте перспективи. Тому що є лише розмиті формулювання, що, мовляв, Україна ще не готова. А що таке не готова? Або ми, тобто блок, ще не готові. А що значить ви не готові? У кожного “не готові” є один, два, три, чотири, п’ять пунктів, може, 10, а може, й сто. Але назвіть їх, щоб ми прекрасно розуміли, що відкриті двері — це 10 пунктів, а міст — це п’ять пунктів”, — сказав Лісний.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у НАТО послали сигнал Зеленському, щоб він не смів критикувати нерішучість Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини