Головна Новини Світ НАТО Війська КНДР у Росії: готується важлива заява генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська КНДР у Росії: готується важлива заява генсека НАТО

Делегація високого рівня з Південної Кореї проінформує Північноатлантичну раду про розгортання військ КНДР у Росії

сьогодні, 07:45
Поділіться публікацією:

У НАТО анонсували заяву генерального секретаря Марка Рютте щодо розгортання військ КНДР у Росії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомила прес-служба Північноатлантичного альянсу.

Війська КНДР у Росії: готується важлива заява генсека НАТО

Військові КНДР. Фото: із відкритих джерел

У НАТО зазначили, що у понеділок, 28 жовтня, делегація високого рівня з Південної Кореї проінформує Північноатлантичну раду про розгортання військ КНДР у Росії.

Посли країн-партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Австралії, Японії, Нової Зеландії та Республіки Корея, запрошені взяти участь у заході.

Після засідання Генеральний секретар НАТО зробить заяву для представників ЗМІ біля входу до будівлі. Це відбудеться о 12:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом).

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білому домі вважають за ймовірне розгортання деяких північнокорейських військ у Курській області РФ, але США невідомо, що вони там робитимуть. Про це під час брифінгу заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє "Голос Америки".

Також видання "Коментарі" повідомляло – є одразу кілька способів, які може використати Північноатлантичний альянс, щоб відповісти на відправлення північнокорейських солдатів до Росії. Один із них – суттєве посилення підтримки України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Автори матеріалу пишуть, що південнокорейська розвідка з'ясувала, що Північна Корея незабаром відправить другу партію своїх солдатів до Росії. Документ із таким змістом вже направили союзникам Сеула. Також у документі йдеться, що на Далекому Сході Росії зараз проходить підготовку перша група із 1500 елітних бійців спецназу КНДР. Її доставили туди в період із 8 до 13 жовтня на кораблях. Загалом у Росію планується відправити близько 10 тисяч північнокорейських солдатів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини