Головна Новини Світ НАТО Візит Столтенберга до України надзвичайно знаковий – експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит Столтенберга до України надзвичайно знаковий – експерт

Приїзд генсека НАТО в Україну остаточно позбавляє Путіна надії про те, що Україна залишиться нейтральною буферною зоною.

20 квітня 2023, 17:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відвідав Україну вперше з початку повномасштабного вторгнення. Військовий аналітик та віцемаршал авіації у відставці Шон Белл розповів, чому приїзд очільника НАТО є знаковим для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Візит Столтенберга до України надзвичайно знаковий – експерт

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Шон Белл вказує, що Україна не є членом НАТО, однак Єнс Столтенберг здійснив візит в Україну, і такі дії генсека говорять багато про що.

"Вся мета цієї поїздки полягала в тому, щоб продемонструвати солідарність з Україною. Варто нагадати, що НАТО, по суті, є оборонним альянсом, він не готовий розміщувати солдатів на місцях, але в цьому візиті було багато наративу про підтримку України та допомогу з відновлення", — говорить військовий аналітик.

Експерт пояснює, що ця подія стала ще одним доказом провальних спроб та ідей Путіна. На думку Белла, сподівання Путіна були зупинити розширення НАТО, але Столтенберг явно дав зрозуміти, що Україна має стати частиною військового альянсу.

"Напевно, була надія, що Україна залишиться нейтральною як буферна зона. Але Столтенберг не міг бути чіткішим: Україна належить до євроатлантичного альянсу. Це була найчіткіша заява про шлях до приєднання України з усіх, які ми бачили", — заявив військовий аналітик Шон Белл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія відреагувала на приїзд до України генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Також "Коментарі" писали про слова міністра закордонних справ України, який застерігає союзників по НАТО: для нас це неприйнятно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини