Головна Новини Світ НАТО Всередині НАТО почалися суперечки: як це пов'язано з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Всередині НАТО почалися суперечки: як це пов'язано з Росією

НАТО готується до війни з Росією, але є нюанс

30 квітня 2024, 12:22
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний альянс "страждає" від кількох суперечок. Лідери розходяться у думках щодо того, чи слід дозволити вступ України та інших претендентів на членство. Також майбутній конкурс на зміну генсека Столтенберга вже викликав розбрат усередині блоку. Крім того, багато країн НАТО, як і раніше, далекі від досягнення обіцяного військового бюджету. Це також викликає певні суперечки та розбіжності. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Всередині НАТО почалися суперечки: як це пов'язано з Росією

НАТО. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у 2014 році країни НАТО домовилися, що до цього року кожна з них витрачатиме щонайменше 2% валового внутрішнього продукту на оборону.

"Однією з найбільш фундаментальних розбіжностей в Альянсі є невідповідність у поглядах країн-членів на загрози. НАТО називає тероризм та Росію своїми основними загрозами. Багато офіційних осіб у Туреччині та інших країнах-членах Середземномор'я більше стурбовані регіональними конфліктами, нелегальною міграцією та тероризмом. ", — йдеться у публікації.

Планувальники НАТО вважають, що пряме російське вторгнення до сусідньої країни-члена в найближчому майбутньому малоймовірне, хоча нещодавно деякі військові чиновники в країнах НАТО заявили, що Москва може бути достатньо сильною, щоб атакувати через кілька років. У короткостроковій перспективі вони побоюються, що Москва може спровокувати конфлікт у сусідніх країнах, порушуючи місцевих росіян та використовуючи напруженість як привід для втручання, як це зробив Кремль на сході України десять років тому, пише газета.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи отримає Україна запрошення на членство в НАТО цього літа: заява Столтенберга.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини