Головна Новини Світ НАТО Вступ України частинами НАТО: як на це відреагує Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ України частинами НАТО: як на це відреагує Путін

НАТО підбереться ближче до кордонів Росії, що викличе різку критику з боку військових країни-агресора

20 серпня 2024, 11:51
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел заявив, що допускає можливість вступу України до НАТО в умовах укладення угоди про припинення вогню та перемир'я з Росією, але тимчасової втрати частини окупованої території.

Вступ України частинами НАТО: як на це відреагує Путін

НАТО і Україна

Але, як каже політолог Віктор Небоженко, тоді це буде не НАТО та не повноцінна Україна, а щось інше. На його думку, наслідки такого рішення Альянсу для Європи будуть величезні.

"Угорщина та Словаччина піднімуть бунт у НАТО і спробують не пропустити Україну, що вимагатиме відмови НАТО від принципу консенсусу при ухваленні кардинальних рішень, а бунт Орбана буде пригнічений. За вступ до НАТО Україна отримує реальну гарантію своєї безпеки, тривалий перепочинок у війні та перспективи плану Маршала-2. А НАТО, зі свого боку, отримує найсильнішу армію в Європі, яка має досвід успішної війни з агресивною Росією, а також реальну можливість наблизиться близько до Москви", — говорить політолог.

Небоженко вважає, що максимальне наближення НАТО до кордонів Росії викличе гостре невдоволення російських військових та різке погіршення політичної долі диктатора Володимира Путіна, який своїми авантюрами довів Росію до такого стану.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Чехії Петр Павел припустив , що в НАТО можуть прийняти частину України. Він висловив думку, що вступ України до НАТО не повинен бути прив'язаний до відновлення контролю над усіма її територіями. Він зазначив, що повне відновлення контролю України над її територією не є необхідною умовою вступу до Альянсу. За його словами, якщо буде демаркація, навіть якогось адміністративного кордону, то можна прийняти цей адміністративний кордон як тимчасовий і прийняти Україну в НАТО на тій території, яку вона контролюватиме на той момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини