Головна Новини Світ НАТО Вступ України до НАТО в обмін на території: чи точаться всередині Альянсу дискусії
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ України до НАТО в обмін на території: чи точаться всередині Альянсу дискусії

В Альянсі обговорюють, як Україна може поєднати проведення реформ із веденням бойових дій

27 вересня 2023, 14:18
Поділіться публікацією:

У НАТО сьогодні ніхто не розглядає можливість вступу України до Альянсу через відмову від тимчасово окупованих територій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила представник України при НАТО Наталія Галібаренко, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

Вступ України до НАТО в обмін на території: чи точаться всередині Альянсу дискусії

НАТО-Україна. Фото: з відкритих джерел

Під час підходу до ЗМІ у Брюсселі Галібаренко заявила, що серед країн-членів НАТО немає подібних дискусій, що підтвердили делегації інших країн.

"Мені доводилося чути висловлювання, мовляв, Україні варто врахувати досвід Німеччини, яка вступала до НАТО частинами. Але це неформальні обговорення, в яких перевіряють ґрунт: вони хочуть подивитись, якою буде реакція. У штаб-квартирі НАТО такого немає", — зазначила Галібаренко.

Представник України при НАТО наголосила, що в Альянсі зокрема обговорюють, як Україна може поєднати проведення реформ із веденням бойових дій, оскільки всі розуміють, наскільки це важко.

"Іноді партнери визнають, що вимагають від нас забагато, адже щодо реформ нам висувають ті ж вимоги, які виконували країни у мирний час. У нас немає десяти років на реформи. У нас інші терміни", — зазначила посол.

Читайте також на порталі "Коментарі" — висловлена главою канцелярії генерального секретаря НАТО Стіаном Єнсеном ідея, щоб Україна відмовилася від частини територій, задля набуття членства в Альянсі викликала передбачуваний резонанс. Нею зацікавилися у Росії, а в Україні жорстко розкритикували. При цьому в самому НАТО запевняють, що всі країни-члени блоку єдині у своїй позиції щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Але, як відомо, диму без вогню не буває. Чому з'явилася (і вже не вперше) подібна вбивча для України та демократичного світу пропозиція? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини