Головна Новини Світ НАТО Вже отримав позитивні реакції від західних чиновників: хто замінить Столтенберга в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже отримав позитивні реакції від західних чиновників: хто замінить Столтенберга в НАТО

За інформацією Politico, прем’єра Нідерландів можуть підтримати на посаду генсека НАТО

1 листопада 2023, 09:35
Поділіться публікацією:

Глава уряду Нідерландів Марк Рютте публічно оголосив про те, що проявляє інтерес обійняти посаду нового генсека НАТО. Начебто чиновник уже отримав перші позитивні сигнали від низки західних чиновників, які не проти того, щоб Рютте замінив на посаді генсека НАТО Столтенберга. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Вже отримав позитивні реакції від західних чиновників: хто замінить Столтенберга в НАТО

Столтенберг та Рютте. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що троє західних чиновників, які побажали не називати своїх імен, заявили, що Рютте отримає широку підтримку і тому має високі шанси обійняти пост генсека НАТО.

Співрозмовники видання вважають, що Марка Рютте підтримають насамперед країни Східного флангу НАТО, оскільки вони враховуватимуть позицію кандидата щодо війни в Україні.

При цьому наголошується, що підсумкове рішення країн-членів Альянсу залежатиме від кулуарних угод та лобіювання. Рютте важливо заручитися підтримкою всіх членів НАТО, зокрема, лідера блоку США.

Видання підкреслює, що на сьогоднішній день прем'єр Нідерландів має підтримку низки західних країн, але не має схвалення серед американських законодавців, які раніше не мали з ним знайомства, що може стати перешкодою на шляху до головування в НАТО.

Мінусом для Рютте може стати його позиція як прем'єра Нідерландів, адже за той час, що Рюттте перебуває на чолі уряду Нідерландів, ця країна так і не виконала своїх зобов'язань щодо витрат на оборону.

Перешкодою для призначення Марка Рютте також може стати те, що він чоловік, бо вже давно точаться розмови про те, що низка країн в Альянсі хочуть бачити на посаді генсека вперше в історії жінку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Швецію знову не пускають до НАТО: хто проти Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини