Головна Новини Світ НАТО Яке рішення ухвалить Туреччина щодо членства Швеції в НАТО: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке рішення ухвалить Туреччина щодо членства Швеції в НАТО: ЗМІ дізналися про подробиці

За інформацією Reuters, Туреччина в жовтні може схвалити вступ Швеції до НАТО

29 вересня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Новий голова Комітету з міжнародних відносин Сенату США Бен Кардін заявив, що у жовтні Туреччина може схвалити вступ Швеції до НАТО. Як передає портал "Коментарі", слова Кардіна цитує Reuters.

Яке рішення ухвалить Туреччина щодо членства Швеції в НАТО: ЗМІ дізналися про подробиці

Туреччина – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Кардін заявив, що він розгляне угоду з Туреччиною про купівлю у Lockheed Martin винищувачів F-16 вартістю 20 мільярдів доларів, і що скасування рішення його попередника вплине на більше питань, ніж вступ Швеції до НАТО.

"Мені потрібно обговорити з адміністрацією багато з цих питань, тому що вони виходять за рамки одного питання, і я маю це розуміти", — заявив Кардін.

Він сказав, що обговорював вступ Швеції до НАТО з турецькими офіційними особами на зустрічі послів країн-членів НАТО у середу.

"Вони стверджують, що це буде зроблено в першій половині наступного місяця. Якщо це дійсно так, то принаймні у нас є вирішення проблеми НАТО, але є й інші питання, окрім самого вступу до НАТО, які мають стати частиною наших дискусій через наше просування вперед", — розповів Кардін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який погодився в липні на вступ Швеції до НАТО, висуває нові умови для того, щоб турецький парламент ратифікував відповідне рішення. То, за його словами, Швеція нібито не виконує взятих на себе зобов'язань. То пов'язує все з продажем американських винищувачів F-16 своїй країні (мовляв, лише тоді ратифікація заявки Швеції пройде через турецький парламент). Як оцінюєте дії Туреччини у цій ситуації? До чого все може прийти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини