Головна Новини Світ НАТО З самого початку неправильно зрозуміли: Столтенберг пояснив заяву про ядерну зброю НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

З самого початку неправильно зрозуміли: Столтенберг пояснив заяву про ядерну зброю НАТО

Генсек наголосив, йдеться про модернізацію, а не збільшення

18 червня 2024, 13:40 comments1160
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уточнив свої слова про те, що Північноатлантичний Альянс веде переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї через загрозу з боку РФ та Китаю. Говорить, що йшлося про модернізацію озброєння, а не про збільшення кількості. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Столтенберг зробив після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.

З самого початку неправильно зрозуміли: Столтенберг пояснив заяву про ядерну зброю НАТО

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Столтенберг зазначив, що НАТО вже десятиліттями має ядерні сили стримування, і в цьому немає нічого нового.

"Те, що ми модернізуємо ці сили ядерного стримування, також не є новиною. Ми замінюємо старі літаки, застарілі літаки, на нові літаки п'ятого покоління, а США модернізують розгорнуті ними озброєння. Так що в цьому немає нічого нового", — сказав генсек Альянсу.

Він зазначив, що модернізація ядерних сил стримування НАТО триває вже деякий час, і "ми про це прозоро заявляємо, про це повідомлялося багато років".                                                                                                  

Єнс Столтенберг підкреслив, що НАТО не планує збільшувати кількість ядерних озброєнь.

"Це модернізація ядерного стримування, яку ми маємо вже багато років. У цьому немає нічого нового, і ми вже давно про це говорили", – додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єнс Столтенберг наголосив на важливості сталої підтримки України з боку країн-партнерів та союзників. Він переконаний, що від надійності оборонної допомоги Заходу залежить, зокрема, як довго РФ продовжуватиме свою військову агресію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 червня 2024, 12:58

Все більше нервують і роблять помилок, з наближенням приходу Трампа. Вони розуміють, що доведеться пояснювати європейцям: чому Трамп зміг владнати, а ці 3 роки все більше розпалювали криваву клоунаду? Чи вже мають достатньо досвіду від злого Клоуна, щоб швидко перевзутись і робити вигляд що старого екстремістського взуття там не було? Як не було узурпації і розкрадання і знищення юдейцями 52-мільйонної країни.


Новини