Головна Новини Світ НАТО З’явилася реакція на заклик «західних інтелектуалів» в жодному разі не приймати Україну в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилася реакція на заклик «західних інтелектуалів» в жодному разі не приймати Україну в НАТО

На Заході і далі бояться війни між НАТО і Росією

11 липня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Представники кількох університетів Європи та Сполучених Штатів підписали відкритий лист, в якому закликали не запрошувати Україну до Північноатлантичного альянсу, оскільки це може призвести до "війни між НАТО і Росією", повідомляє The Guardian.

З’явилася реакція на заклик «західних інтелектуалів» в жодному разі не приймати Україну в НАТО

НАТО

У листі, зокрема, зазначається, що, якби Україна приєдналася до НАТО, Росія могла б засумніватися у надійності гарантій безпеки від Альянсу. Підписанти листа стверджують, що РФ отримала б можливість перевірити та потенційно розірвати Альянс. Результатом може бути пряма війна між НАТО і Росією або розпад самого НАТО, сказано у листі.

Автори листа також наголошують, що думка про те, що вступ України до НАТО міг би стримати Росію від повторного вторгнення, є "ілюзією". На думку підписантів, "виклики, які ставить Росія", можна вирішити без членства України в НАТО.

"Рух України до членства в Альянсі може погіршити проблему, перетворивши Україну на місце тривалого протистояння між двома провідними ядерними державами світу та підігравши наративу Володимира Путіна про те, що він воює в Україні із Заходом, а не з народом України. Прийняття України знизило б безпеку Сполучених Штатів і союзників по НАТО, створивши значний ризик для всіх", - йдеться у листі.

На лист представників західних університетів відреагував політолог Сергій Громенко.

"Лист так званих "західних інтелектуалів" проти вступу України до НАТО є черговим підтвердженням, що академічні ступені — не запобіжник від ідіотизму чи корупції. Навіть на Заході. Від сліпого обожнення західного парламентаризму ми, сподіваюся, вилікувалися. Настав час інших речей", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кілька дипломатів також звернулися із відкритим листом до Джо Байдена із закликом організувати переговори між Україною та РФ. При цьому вони вважають, що здача територій є невеликою платою за мир.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини