Головна Новини Світ НАТО З'явилася реакція НАТО на дозвіл для України бити по Росії західною зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція НАТО на дозвіл для України бити по Росії західною зброєю

Генсек НАТО привітав рішення партнерів дозволити Україні використовувати надану західну зброю для ударів по Росії для захисту Харкова

1 червня 2024, 12:32 comments4098
Поділіться публікацією:

Україна має мати можливість захищатись від російської агресії. Право на самооборону дозволяє завдавати ударів по цілях агресора. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Радіо Свобода зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

З'явилася реакція НАТО на дозвіл для України бити по Росії західною зброєю

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Треба пам'ятати, це – військова агресія. Росія напала на іншу країну – і це грубе порушення міжнародного права. А, згідно з міжнародним правом, самооборона є легітимною, враховуючи, що робить Україна, тобто вони захищаються самі", – заявив генсек НАТО.

Єнс Столтенберг зазначив, що він вітає рішення партнерів дозволити Україні використовувати надану західну зброю для ударів по Росії для захисту Харкова. Він наголосив, що Україна повинна мати можливість захищатися.                                                                      

"Було б дуже важко, якби українці були змушені визнати, що артилерійські батареї, ракетні батареї або аеродроми на російській стороні були б для росіян певною мірою безпечні, оскільки українці не могли б використовувати проти них цю зброю", — вважає Єнс Столтенберг.

При цьому генсек Альянсу уникнув прямої відповіді на запитання, чи може Україна атакувати станції радіолокацій на території Росії, але підкреслив, що операції повинні відповідати міжнародному праву і виконуватися відповідально.                                              

У цьому ж інтерв'ю Столтенберг заявив, що країна-агресор не змогла зробити жодного великого прориву під час наступу на Харківському напрямку. У НАТО оптимістично налаштовані щодо того, що Україна може перемогти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини