Головна Новини Світ НАТО За Кримом почав стежити новий радар НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

За Кримом почав стежити новий радар НАТО

НАТО перемістило один зі своїх радарів для стеження за Кримом.

27 серпня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

НАТО вирішило тимчасово перемістити один із своїх радарів далекого радіусу дії до Румунії, щоб посилити обізнаність альянсу щодо ситуації в Чорному морі та Криму. 

За Кримом почав стежити новий радар НАТО

Радар НАТО Lanza LTR-25. Фото з відкритих джерел

Пресслужба НАТО повідомила, що Розгорнутий центр командування та управління НАТО (DACCC) завершив переміщення свого радара протиповітряної оборони (DADR) Lanza LTR-25 та допоміжного обладнання з Італії до Румунії.

"Це розгортання слід розглядати як оборонне та необхідне для подальшого посилення захисту нашої приймаючої країни та союзника Румунії. Місія демонструє постійний розвиток і вдосконалення оборонної системи Альянсу", — сказав командувач DACCC генерал-майор Денні Траас.

Радар раннього виявлення Lanza LTR-25 доставили в румунське селище Католой, розташоване на південному сході країни. Цей радар має дальність виявлення цілей на відстані приблизно 450 км. Крім того, його можна в будь-який момент перенести в інше місце. 

За Кримом почав стежити новий радар НАТО - фото 2

Дальність радара Lanza LTR-25

Наявність там радара дозволить підвищити обізнаність НАТО щодо ситуації в повітряному просторі над значною частиною Чорного моря та Криму. Зокрема, це стосується здатності виявляти повітряні загрози, що прямують до східних кордонів НАТО, такі як безпілотники, крилаті ракети чи літаки. Крім того, радар Lanza LTR-25 також здатний виявляти запуски балістичних ракет.

Російські воєнні кореспонденти скаржаться, що цей радар посилить обороноздатність України у виявленні та боротьбі з повітряними цілями, які злітають з аеропортів, розташованих у Криму. Вони переконані, що НАТО буде надавати українцям дані з цього радара.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО відреагували на російський безпілотник, який залетів на територію Польщі.

Також "Коментарі" писали, що в українській розвідці розповіли про плани щодо півострова та пояснили, скільки ще буде жити Кримський міст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини