Головна Новини Світ НАТО Замгенсека: Україна стане частиною НАТО, але є питання, на яке ніхто у світі не може відповісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Замгенсека: Україна стане частиною НАТО, але є питання, на яке ніхто у світі не може відповісти

НАТО сподівається на розширення Альянсу за рахунок вступу України, але коли це станеться, ніхто не скаже

1 березня 2024, 10:18
Поділіться публікацією:

Україна стане частиною Північноатлантичного альянсу, проте поки що не можна сказати, коли саме. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомляє "El Pais".

Замгенсека: Україна стане частиною НАТО, але є питання, на яке ніхто у світі не може відповісти

Мірча Джоане. Фото з відкритих джерел

Мірча Джоане прокоментував ідею президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправлення військових до України.

"Ми повністю поважаємо право наших союзників висувати нові ідеї. Але у нас в НАТО немає намірів чи планів щодо розміщення військ в Україні. Що ми маємо намір робити, то це продовжувати підтримувати Україну та уникати ескалації у відносинах з Росією, що досі нам вдавалося робити цілком задовільно", — заявив заступник генсека.

Джоане підкреслив, що це особливо важливо після того, як Україна розпочала переговори про вступ до ЄС та наближення до НАТО.

"Ми не можемо сказати, коли саме, але якось суверенна Україна стане частиною і НАТО, і ЄС. Ця війна, ймовірно, триватиме ще деякий час. Тому НАТО продовжуватиме надавати підтримку Україні та уникати ескалації у відносинах з Росією", — заявив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг зробив нову заяву про вступ України до НАТО, наголосивши на чому головне питання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – резонансна заява французького президента Еммануеля Макрона про те, що, можливо, доведеться відправити в Україну західні війська для стримування російської агресії, продовжує залишатися однією з топ-тем кінця лютого. І хоч лідери інших європейських держав, а також керівництво НАТО, зараз масово спростовують таку ймовірність, як і США, сам факт дискусії на цю тему вже тішить. Про що свідчить хід Макрона? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини