Головна Новини Світ Близький Схід Афганістан знову стане Ісламським еміратом
commentss НОВИНИ Всі новини

Афганістан знову стане Ісламським еміратом

Таліби хочуть відновити ісламську державу в Афганістані

18 серпня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Афганістан знову стане Ісламським еміратом

Афганістан проголосять Ісламським еміратом. фото Getty images

В Афганістані відновлять ісламську державу — емірат. Про це відомо з виступу представника талібів, який зазначив, що буде офіційно проголошено про встановлення Ісламського емірату Афганістан. Про це повідомляє "Укрінформ".

Також в Кабулі введуть з неділі комендантську годину. Про це повідомив виконувач обовʼязків голови МВС Афганістану Абдул Саттар Мірзаквал. До таких дій вдаються, аби зупинити мародерство  в столиці.

В Афганістані створено Координаційну раду, що має передати владу та управляти справами під час перехідного періоду. До її складу увійшов експрезидент Хамід Карзай, голова Вищої ради національного примирення Абдулла Абдулла, лідер Ісламської партії Гульбеддін Хекматіар.

Своєю чергою представник терористичного руху "Талібан" Альханафі Вардак написав в Twitter, що тимчасовий перехідний уряд не обговорюється й таліби вимагають повну передачу влади. Також іноземні засоби масової інформації вже опублікували відео про те, що бойовики руху "Талібан" вже увійшли в президентський палац у Кабулі. 

Тим часом Велика Британія закликала не визнавати представників "Талібану" легітимною владою Афганістану. Таку думку висловив прем'єр-міністр Борис Джонсон та наголосив, що треба об'єднатися іншим країнам та зайняти одну позицію стосовно цих подій.

Як повідомляв портал "Коментарі", Facebook видалятиме контент, що пов'язаний із "Талібаном". Ми писали, що літак, який мав евакуювати з Кабулу українців та охочих покинути столицю Афганістану громадян інших країн, не може вилетіти з аеропорту. Також раніше повідомлялося, що кілька громадян Афганістану хочуть отримати статус біженця в Україні, вони написали заяви про отримання такого статусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини