Головна Новини Світ Близький Схід Декілька громадян Афганістану хочуть отримати статус біженця в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Декілька громадян Афганістану хочуть отримати статус біженця в Україні

Іноземцями, що написали заяви, займатимуться працівники Міграційної служби України

16 серпня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Україна евакуювала частину своїх громадян з Афганістану, де вже кілька днів продовжувалися військові дії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-секретаря Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

Декілька громадян Афганістану хочуть отримати статус біженця в Україні

Евакуйовані громадяни хочуть отримати статус біженця, фото DW

Український літак вночі евакуював з Кабулу 79 громадян. Серед них громадяни України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі, Афганістану. Більшість евакуйованих роз'їхалася по рідних домівках.

За словами Андрія Демченка, пасажири, яких привіз літак до Борисполя, в основному, громадяни Афганістану. Ті, хто не вилетів до інших держав, залишилися в Україні. Дев’ятеро громадян Афганістану написали заяви про отримання статусу біженця. Іноземцями займатимуться працівники Міграційної служби України.

Крім того, через військовий переворот в Афганістані про евакуацію з країни просять ще 74 українця. Тепер вони зможуть дістатися до Батьківщини лише через посольства в Таджикистані та Узбекистані. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі "Україна 24".

"На сьогодні посольством України в Таджикистані встановлено прямий зв'язок з 74 громадянами України та членами їх сімей, які висловили бажання повернутися до України з урахуванням різкого погіршення соціально-економічної ситуації в Афганістані", — наголосив заступник міністра.

Як повідомляв портал "Коментарі", понад 60 країн, серед яких і Україна, підтримали міжнародну заяву щодо необхідності забезпечення владою Афганістану вільного виїзду населення з країни. Текст даного звернення опубліковано на офіційному сайті Державного департаменту США.

Раніше ми повідомляли, що у неділю, 15 серпня, представники екстремістського руху "Талібан" зайшли в столицю Афганістану, Кабул і заявили про перехід державної влади до їх рук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини