Головна Новини Світ Близький Схід Америка готова послабити санкції проти Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Америка готова послабити санкції проти Ірану

Раніше президент США Джо Байден пролонгував на рік дію економічних санкцій проти Ірану

12 березня 2021, 03:20
Поділіться публікацією:

США назвали умову, на якому готові йти на співпрацю з Іраном. Про це розповів держсекретар США Ентоні Блінкен.

Америка готова послабити санкції проти Ірану

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Як говориться в повідомленні, Америка може пом'якшити санкції проти Ірану, за умови, що "Іран повернеться в Спільний всеосяжний план дій (СВПД) для врегулювання кризи навколо ядерних розробок цієї країни". При цьому представник США заявив, що ніяких поступок Ірану заради одних переговорів не буде. За його словами, Іран перший повинен продемонструвати готовність до врегулювання ядерного конфлікту.

Раніше президент США Джо Байден пролонгував на рік дію економічних санкцій проти Ірану. Офіційний Іран поки не дав реакції на заяву Американців і не продемонстрував готовності йти на поступки.

Нагадаємо, Сполучені Штати завдали удару по будівлі в Сирії, що належить підтримуваного Іраном ополчення. Представник Пентагону Джон Кірбі сказав, що удари були завдані з наказу президента США Джо Байдена. Також в Пентагоні додали, що удар здійснили для запобігання подальших обстрілів з боку бойовиків. За його словами, це був не тільки відповідь на нещодавні напади на американські сили і сили коаліції, але і для усунення "поточних загроз". Кірбі сказав, що Байден прийняв рішення нанести удари після консультацій з союзниками США, включаючи партнерів по коаліції. В результаті ударів американські військові знищили ряд об'єктів, розташованих на прикордонному контрольно-пропускному пункті, використовуваному бойовиками, яких підтримує Іран.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Франції висловив стурбованість тим, що відбувається в Сирії, а також позицією в цьому питанні США, порахувавши, що це може створити сприятливі умови для відродження терористичної праворадикального угруповання ІГІЛ в самій Сирії, і в Іраку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини