Головна Новини Світ Близький Схід Американські військові планують знищити частину техніки до того, як вийдуть з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські військові планують знищити частину техніки до того, як вийдуть з Афганістану

Зараз американські військові знаходяться тільки в аеропорту Кабула

25 серпня 2021, 00:25
Поділіться публікацією:

Американські військові мають намір знищити частину техніки до того, як покинуть територію Афганістану. Це потрібно, щоб не залишати американське озброєння і військову техніку з США бойовикам "Талібану". Про це повідомив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

Американські військові планують знищити частину техніки до того, як вийдуть з Афганістану

Афганістан (фото з відкритих джерел)

У нього запитали під час брифінгу, або знищувати американські військові техніку до того, як покинути країну.

"Коротка відповідь — так. Знищення техніки буде відбуватися таким же способом, як би ми це зробили в будь-якому іншому місці при виведенні військ", — пояснив Кірбі.

Зараз американські військові знаходяться тільки в аеропорту Кабула. Їх основне завдання — забезпечити евакуацію мирних громадян і іноземців з Афганістану. Члени країн "Великої сімки" (G7) прийняли спільний план дій з протидії "Талібану" і вирішення конфлікту в Афганістані. Одна з вимог — дозволити безпечну евакуацію громадян з аеропорту Кабула після 31 серпня.

17 серпня ісламістський рух "Талібан" оголосив амністію для чиновників Афганістану. Більш того, бойовики також закликали жінок приєднуватися до нового уряду.

Нагадаємо, радикальний ісламістський рух "Талібан", яке прийшло до влади в Афганістані, заявило, що брат побіжного афганського президента Хашмат Гані склав присягу на вірність ісламістам.

Ряд ЗМІ повідомив, що 60-річний Хашмат Гані — глава найбільшого афганського холдингу Ghani Group. Його конгломерат надає послуги безпеки для приватних і державних клієнтів, а також займається питаннями імпорту, експорту, будівництва та нерухомості. Штаб-квартира компанії знаходиться в столиці Афганістану, одна з дочірніх компаній — в Дубаї (ОАЕ).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини