Головна Новини Світ Решта світу В Афганістані брат колишнього президента приніс присягу на вірність "Талібану"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані брат колишнього президента приніс присягу на вірність "Талібану"

Хашмат Гані очолює великий афганський холдинг, його брат, Ашраф Гані - колишній президент Афганістану, який втік від талібів в ОАЕ

21 серпня 2021, 19:37
Поділіться публікацією:

Радикальний ісламістський рух "Талібан", який прийшов до влади в Афганістані, заявило, що брат афганського президента-втікача Хашмат Гані склав присягу на вірність ісламістам. Про це повідомило офіційне представництво "Талібану" в Twitter.

В Афганістані брат колишнього президента приніс присягу на вірність "Талібану"

Бойовики "Талібану". Фото: Reuters

"Хашмат Гані, брат колишнього президента Ашрафа Гані, клянеться у вірності Ісламському Емірату Афганістан від рук Хаджу Халіл Рахман Хаккані", — сказано в повідомленні.

Ряд ЗМІ повідомив, що 60-річний Хашмат Гані — глава найбільшого афганського холдингу Ghani Group. Його конгломерат надає послуги безпеки для приватних і державних клієнтів, а також займається питаннями імпорту, експорту, будівництва та нерухомості. Штаб-квартира компанії знаходиться в столиці Афганістану, одна з дочірніх компаній — в Дубаї (ОАЕ).

Нагадаємо, що на тлі заяви про виведення військ США з Афганістану, яку президент США Джозеф Байден зробив в травні 2021 року "Талібан" розгорнув активний наступ на урядові війська. 15 серпня таліби увійшли в Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані та переважна більшість керівництва держави втекли з країни. Як писав портал "Коментарі", таліби вирішили знову проголосити Афганістан ісламським еміратом.

Аеропорт Кабула забитий бажаючими евакуюватися з країни — переважно, намагаються бігти люди, які активно співпрацювали з США і країнами НАТО, а також колишні урядові діячі. Дехто в спробах евакуюватися гине — так, кілька афганців впали з величезної висоти, вирішивши зачепитися за літаки, а рештки одного витягли з шасі.

Експерти висловили порталу свою думку про те, чи допоможе Європейський союз в боротьбі з "Талібаном". А таліби тим часом вже кличуть у країну своїх "соратників" по угрупованню "Аль-Каїда" — саме остання влаштувала теракти 9/11 у 2001 році в США.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини