Головна Новини Світ Близький Схід Армія Ізраїлю знову зайшла на територію Сектору Газа: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Ізраїлю знову зайшла на територію Сектору Газа: подробиці

Армія Ізраїлю провела другий рейд на території Сектору Газа

27 жовтня 2023, 10:22
Поділіться публікацією:

Вночі 27 жовтня Ізраїль знову направив танки та війська до Сектору Газа і завдав ударів по об'єктах терористичного угруповання ХАМАС. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times of Israel.

Армія Ізраїлю знову зайшла на територію Сектору Газа: подробиці

Загострення на Близькому Сході. Фото: з відкритих джерел

Як розповіли самі військові, рейд поблизу району Шуджайя на сході міста Газа було здійснено силами піхоти, бойової техніки та бронетехніки, а ізраїльські безпілотники та бойові гелікоптери забезпечували повітряне прикриття.

ЦАХАЛ заявляє, що артилерійські та авіаційні удари були завдані по об'єктах, що належать до терористичного угрупування ХАМАС, включаючи пункти запуску протитанкових керованих ракет та командні центри.

За кілька годин усі ізраїльські війська покинули цей район, постраждалих немає.

Варто зазначити, що ізраїльські військові на деякий час заходять до Сектору Газа, але навіть попередньо поки не закликають можливу дату анонсованого раніше наземного наступу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — високопосадовець ХАМАС Мусса Абу Марзук прибув з візитом до Москви. Про це із посиланням на дипломатичні джерела повідомило російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Також видання "Коментарі" повідомляло – загострення на Близькому Сході, викликане атакою ХАМАС на Ізраїль у суботу, 7 жовтня, і жорсткими діями ізраїльської армії (ЦАХАЛ) проти сектора Газа, дедалі більше затягує у вир ескалації інші країни. У Сирії атакують американські бази. Самі США, хоч на офіційному рівні, цей заперечується, нібито вплинули на те, що ЦАХАЛ відклав наземну операцію в Газі. Американські та європейські лідери та дипломати здійснюють поїздки на Близький Схід, намагаючись не дати локальному конфлікту перерости в регіональний, а то й глобальний. Слідом за лідерами США, Німеччини, Італії до Ізраїлю прибув французький президент Макрон. Які проглядаються найімовірніші сценарії подальшого розвитку подій? Як це відбивається і може позначитися на сприйнятті світом російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини