Головна Новини Світ Близький Схід Атака по Ізраїлю: Іран зробив офіційну заяву та попередив США
commentss НОВИНИ Всі новини

Атака по Ізраїлю: Іран зробив офіційну заяву та попередив США

Генштаб Ірану назвав мету нападу

14 квітня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:

13 квітня, вечері, Іран прямо атакував Ізраїль, запустивши крилаті та балістичні ракети,  безпілотники по території Ізраїлю. У своїй заяві Тегеран повідомив, що напад є їх відповіддю на удар ізраїльських сил по консульству Ірану в столиці Сирії Дамаску 1 квітня. Про це пише росЗМІ.

Атака по Ізраїлю: Іран зробив офіційну заяву та попередив США

Атака Ірану по Ізраїлю (фото з відкритих джерел)

За словами, очільника Генштабу ЗС Ірану, операцію "Правдиву обіцянку" щодо Ізраїлю виконано. А Тегеран нібито не планує продовжувати її. Також він заявив, що метою операції  були інформцентр на кордоні Ізраїлю та Сирії та ізраїльська авіабаза "Неватим".

Окрім цього, офіційний Тегеран через посольство Швейцарії повідомив США, що їхні бази та особовий склад на Близькому Сході "не будуть у безпеці", якщо Америка буде співпрацювати з Тель-Авівом у злочинах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки ракет і дронів Іран запустив по ІзраїлюСьогодні вночі Іран запустив десятки безпілотників у напрямку Ізраїлю. Про це повідомляє Times of Israel . Sky News цитує представника Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі, який підтвердив запуск "безпілотних апаратів". Хагарі не уточнив точну кількість безпілотників. У відповідь на можливу загрозу всі військові тренування та навчальні заняття в Ізраїлі були скасовані на найближчі дні, а також заборонено масові заходи понад 1000 учасників. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скликав військовий кабінет і звернувся до громадян із закликом зберігати спокій, запевнивши готовність країни до будь-яких сценаріїв.

 Тим часом через загрозу нападу з боку Ірану, Йорданія та Ірак екстрено закрили свій повітряний простір. Відомо, що мінімум два рейси авіакомпанії Fly Dubai були змушені повернутися до Об'єднаних Арабських Еміратів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 квітня 2024, 16:44

Зло повинно мати відсіч. Достатньо подивитись яку насолоду має кривавий карликовий маньяк над українським суспільством, яке підкорилось своєї долі бути жертвою узурпатора на багато років. Він буде правити не меньше терористичних ватажків Нетаньяху і Путина. Світ вже не той - другої України з покірними низами юдейцям не знайти. Ніде більше не вийде вбивати, а потім довго ховатись за спинами інших.


Новини