Головна Новини Світ Близький Схід Байден відреагував на угоду між Ізраїлем та ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відреагував на угоду між Ізраїлем та ХАМАС

Президент США Байден привітав угоду між Ізраїлем та ХАМАС

22 листопада 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вітає домовленість про звільнення заручників, захоплених палестинським угрупуванням ісламізму ХАМАС під час нападу на Ізраїль, в обмін на припинення вогню. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому.

Байден відреагував на угоду між Ізраїлем та ХАМАС

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Уряд Ізраїлю та ХАМАС погодилися на чотириденну паузу у боях, щоб дозволити звільнити 50 заручників – жінок та дітей, які утримуються в Газі – в обмін на 150 палестинців, ув'язнених в Ізраїлі, та запровадження гуманітарної допомоги в анклав.

Кожен додатковий день припинення вогню передбачатиме звільнення бойовиками ХАМАСу ще 10 заручників.

Джо Байден зазначив, що угода також має повернути додому більше американських заручників.

"Я дуже радий, що деякі з цих сміливців... возз'єднаються зі своїми сім'ями, коли ця угода буде повністю реалізована", — зазначив лідер американців у своїй заяві.

Він подякував лідерам Катару та Єгипту за їхнє "важливе лідерство" у досягненні угоди, а також подякував Ізраїлю за згоду на тривалу паузу в боях у Газі, щоб забезпечити доставку гуманітарної допомоги.

Байден додав, що наприкінці жовтня в рамках інтенсивної дипломатії було звільнено двох американських заручників.

"Сьогоднішня угода має повернути додому додаткових американських заручників, і я не зупинюся, доки їх усіх не звільнять", – сказав Байден.

Зазначимо, раніше прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що влада Ізраїлю має ухвалити тяжке рішення щодо угоди про звільнення заручників, всі структури безпеки країни підтримують його.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які перспективи для Близького Сходу: чому Ізраїль закликають зробити паузу у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини