Головна Новини Світ Близький Схід Байден зробив критичне зауваження прем’єр-міністру Ізраїля
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив критичне зауваження прем’єр-міністру Ізраїля

Президент США Джо Байден сказав Біньяміну Нетаньягу, що окупація Сектора Гази стане "великою помилкою" для Ізраїля.

16 листопада 2023, 10:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден застеріг прем’єр-міністра Ізраїля Біньяміна Нетаньягу від окупації Сектора Гази. Байден заявив, що це стало б великою помилкою для Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Байден зробив критичне зауваження прем’єр-міністру Ізраїля

Президент США Джо Байден критикує Біньяміна Нетаньягу. Фото з відкритих джерел

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ розповів, що ізраїльські "дуже потужні сили" повинні залишатись у Секторі Гази у найближчий період, щоб запобігти новим проявам діяльності палестинських бойовиків ХАМАС. За словами Герцоґа Ізраїль має придумати механізм стримування від нових агресивних дій, щоб ситуація не залишалась у вакуумі.

"Ніхто не захоче знову перетворити це місце, Газу, на базу терористів", — зауважив Іцхак Герцоґ.

За словами Іцхака Герцоґа для видання FT, одна з ідей полягає у тому, щоб Ізраїль керував деякий час Сектором Газа. Крім того, він сподівається, що до цього процесу будуть залучені США та сусідні країни на Ближньому Сході.

Однак Джо Байден дав чітку заяву, що Сполучені Штати проти окупації Сектору Гази. Під час розмови з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу Джо Байден сказав, що конфлікт потрібно вирішити створенням двох держав, а окупація Сектору Гази стане "великою помилкою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав Ізраїль терористичною державою через атаки по Сектору Гази та захистив бойовиків ХАМАС. Крім того, турецький лідер різко критикує прем’єр-міністра Ізраїля Біньяміна Нетаньягу та сказав, що "ваша смерть наближається".

Також "Коментарі" писали, що ізраїльські військові оточили місто Газа. Про це свідчать карти бойових дій у Секторі Гази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини