Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїльська армія оточила місто Газа: карта бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльська армія оточила місто Газа: карта бойових дій

Карта бойових дій свідчить, що Ізраїль оточив місто Газа.

15 листопада 2023, 16:45 comments7776
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ізраїль продовжує проводити свою військову операцію в Секторі Гази та оточив центральне місто регіону. Першочергова мета ізраїльської армії, яка була озвучена на початку військових дій – це знищення організації ХАМАС. 

Ізраїльська армія оточила місто Газа: карта бойових дій

Карта бойових дій в Секторі Гази. Фото: War Mapper

7 жовтня бойовики з палестинського угрупування ХАМАС атакували ізраїльські поселення. Як наслідок Ізраїль відреагував на агресію, зачистив бойовиків на своїй території та почав військову операцію у Секторі Гази.

Ізраїль атакував Сектор Гази з трьох сторін. На момент 1 листопада ЦАХАЛ зміг перетнути дорогу Салах Аль-Дін та дійти до Червоного моря. Згодом ізраїльські військові почали йти по береговій лінії та об’єднались зі своїми силами у північно-західній частині Сектору Гази. Як зазначає проєкт War Mapper Ізраїль 15 листопада оточив місто Газа.

Переглянути карта бойових дій ізраїльської армії в Секторі Гази можна нижче:

Ізраїльська армія оточила місто Газа: карта бойових дій - фото 2

Просування армії Ізраїлю у Секторі Гази. Карта: War Mapper 

Нагадаємо, що війна на Близькому Сході була спровокована атакою бойовиків ХАМАС по території Ізраїлю. Через напад палестинських бойовиків було вбито понад 1400 осіб, з них близько 1000 були цивільними людьми. Крім того, понад 2500 осіб отримали поранення різного ступеня.

Своєю чергою палестинські медичні служби, які контролюються ХАМАС повідомили про понад 11 тис. загиблих через дії ізраїльської армії. Зокрема це стосується 4,5 тис. дітей та 3 тис. жінок. Ще понад 27 тис. людей зазнали поранення. Також конфлікт на Близькому Сході призвів до переміщення близько 1,5 млн осіб, які тали біженцями. Згідно з даними МОЗ України від військового конфлікту загинув 21 громадянин України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Реджеп Ердоган назвав Ізраїль терористичною державою через атаки по Сектору Гази та захистив бойовиків ХАМАС.

Також "Коментарі" писали про ізраїльтянина, який відповів на незручні питання про військовий конфлікт на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини