Головна Новини Світ Близький Схід Біженцям з Афганістану зроблять щеплення проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Біженцям з Афганістану зроблять щеплення проти коронавірусу

Поки в США не можуть назвати точну кількість афганців, яким слід зробити щеплення

25 серпня 2021, 01:54
Поділіться публікацією:

Біженцям з Афганістану, які прилетять до США, доведеться обов'язково пройти тестування на COVID-19, після чого їм зроблять щеплення проти коронавірусу. Про це заявив представник Білого дому, повідомляє американське видання The Washington Post.

Біженцям з Афганістану зроблять щеплення проти коронавірусу

Афганістан (фото з відкритих джерел)

Поки в США не можуть назвати точну кількість афганців, яким слід зробити щеплення, оскільки інформація щодня змінюється. Щоб контролювати процес, американські правоохоронні органи і контртерористичні служби здійснюють "спеціальну перевірку" до того, як евакуйованих афганців пускають в США.

Деяким доводиться чекати імміграційну візу в США в третій країні. Зараз планується, що до 31 серпня США евакуюють з Афганістану не менше 20 000 афганців. Таліби не згодні на продовження евакуації. Поки американці, яких забирають з Кабула, після тестування на COVID-19 можуть їхати додому.

Афганців з імміграційними візами, яких евакуюють з Кабула, спочатку направляють на американські військові бази. Там їм допомагають оформити необхідні документи, щоб отримати дозвіл на роботу. Після цього афганські громадяни повинні зв'язатися з організаціями, які займаються біженцями. Там їх допоможуть вирішити побутові питання, отримати медичну допомогу, вивчити англійську мову тощо. Члени країн "Великої сімки" (G7) прийняли спільний план дій з протидії "Талібану" і вирішення конфлікту в Афганістані. Одна з вимог — дозволити безпечну евакуацію громадян з аеропорту Кабула після 31 серпня.

Нагадаємо, американські військові мають намір знищити частину техніки до того, як покинуть територію Афганістану. Це потрібно, щоб не залишати американське озброєння і військову техніку з США бойовикам "Талібану".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини