Головна Новини Світ Близький Схід Блокада Сектору Газа: Ізраїль висунув ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокада Сектору Газа: Ізраїль висунув ультиматум

Ізраїль назвав умови за якими може погодитись на зняття блокади Сектора Гази.

12 жовтня 2023, 17:17 comments1358
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після нападу бойовиків ХАМАС Ізраїль взяв в облогу Сектор Гази та відключив подачу води, їжі, палива та електрики для жителів палестинського регіону. Ізраїльський міністр озвучив ультиматум, який можливо дозволить відновити постачання цих ресурсів до Сектору Гази.

Блокада Сектору Газа: Ізраїль висунув ультиматум

Міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац. Фото з відкритих джерел

7 жовтня ХАМАС напав на прикордонні до Сектору Гази регіони, убив кілька сотень осіб та викрав близько 150 громадян Ізраїлю, включно з маленькими дітьми. У відповідь на напад ізраїльська армія ліквідувала бойовиків та відновила контроль поблизу Сектору Газа. Далі Ізраїль створив блокаду навколо палестинського регіону та припинив постачати ресурси.

На такі дії відреагував регіональний директор Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Фабріціо Карбоні.

"Людські страждання, спричинені цією ескалацією, жахливі, і я закликаю сторони зменшити страждання цивільного населення", — сказав Фабріціо Карбоні.

Директор МКЧХ наголосив, що "лікарні ризикують перетворитися на морги", а відсутність електрики в Секторі Гази піддає ризики для літніх пацієнтів, яким необхідний кисень та новонароджених, життя яких підтримується в інкубаторах. На слова Карбоні відповів міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац.

"Поки ізраїльські заручники не повернуться додому, жоден електричний вимикач не буде перемкнено, жоден пожежний гідрант не буде активовано, і жоден бензовоз не зайде", — написав Кац.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ХАМАС висунув ультиматум для Ізраїлю з погрозою вбивати заручників.

Також "Коментарі" писали, що Дональд Трамп критикує ізраїльського прем'єра. За словами колишнього президента США "Нетаньягу підвів нас"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини