Головна Новини Світ Близький Схід Бойовики ІГІЛ атакували базу ООН в Нігерії
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики ІГІЛ атакували базу ООН в Нігерії

Гуманітарний центр був повністю спалений

2 березня 2021, 03:01
Поділіться публікацією:

У Нігерії бойовики угрупування, пов'язаного з "ісламською державою" (ІГІЛ) напали на військову базу і центр гуманітарної допомоги ООН, в результаті в облозі опинилися 25 співробітників організації. Про це передає AFP.

Бойовики ІГІЛ атакували базу ООН в Нігерії

Бойовики ІГІЛ атакували базу ООН (фото з відкритих джерел)

За попередньою інформацією, бойовики повністю спалили гуманітарний центр ООН.

"Терористи почали одночасні атаки на військову базу і гуманітарний центр ООН. Гуманітарний центр був повністю спалений бойовиками, але поки ніхто не постраждав", — розповів військовий джерело видання.

За його словами понад 20 співробітників центру ООН ховаються в притулок, яке зараз під облогою бойовиків. Очікується військове підкріплення з міста Марті, розташованого за 35-40 кілометрів від місця події, для відбиття нападу.

У нападі підозрюють терористичне угрупування "західноафриканських провінцій Ісламської держави" (ISWAP), яка в 2016 році відділилася від "Боко Харам".

Нагадаємо, в нігерійському місті Кагаров бойовики здійснили напад на педагогічний коледж. Вони вбили одного з учнів в студентському гуртожитку, а також викрали більше сотні учнів разом з деякими співробітниками коледжу. Так, за інформацією джерела, напад стався сьогодні вночі, 17 лютого, приблизно о другій годині. Свідки розповіли, що озброєні бандити були одягнені у військову форму. Спочатку вони штурмували приміщення для персоналу школи. Потім почали вимагати від викладачів, щоб ті відвели їх в гуртожиток, де живуть студенти.

З гуртожитку злочинці викрали студентів і деяких співробітників навчального закладу. На цей час точне число викрадених залишається невідомим. Представники поліції не відповіли на запит CNN прокоментувати дану ситуацію. Однак місцевий житель розповів про те, що бандити вбили одного з учнів. Його тіло було виявлено на території того самого гуртожитку. На цей час воно знаходиться в поліцейському відділку. Він також додав, що жителі громади були в стані підвищеної готовності після отримання попередження про планованому нападі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини